05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kavurucu sıcaklar ne zaman bitecek? Uzmanı tarih verdi

Kavurucu sıcaklar ne zaman bitecek? Uzmanı tarih verdi

Hava sıcaklıkları son günlerde ülke genelinde zirve yapmış durumda. Özellikle bugün yurdun birçok kesiminde kavurucu sıcaklar etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde biraz azalacağını, pazartesi gününden itibaren tekrar artacağını açıkladı.

İstanbul Kavruldu: Meteoroloji Aşırı Sıcaklar İçin Uyardı

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası İstanbul'da da etkisini şiddetli şekilde gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24-30 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporunu yayımlayarak uyarıda bulundu.

Kuzey ve İç Kesimlerde Geçici Düşüş, Pazartesi Yeniden Artış

Rapora göre, hava sıcaklıkları kuzey ve iç bölgelerde geçici olarak biraz düşecek, ancak pazartesi gününden itibaren yeniden yükselecek. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

İstanbul’da 42 Derece Ölçüldü

İstanbul'da bugün 13.00 itibarıyla bazı ilçelerde ölçülen sıcaklıklar şöyle:

Ümraniye: 42,0°C

Sancaktepe: 40,9°C

Şişli: 40,2°C

Samandıra: 40,0°C

Eyüpsultan: 39,2°C

Tuzla: 39,0°C

Üsküdar: 38,5°C

Yağış Beklenen Bölgeler

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak etkili olabilir.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaları ve bol sıvı tüketmeleri konusunda uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *