Kenan Tekdağ, hakkında ortaya atılan ve Ela Rümeysa Cebeci’nin adının geçtiği iddiaları reddederek, söz konusu suçlamaların iftira olduğunu belirtti. Tekdağ, iddialara ilişkin açıklamasında hukuki ve vicdani sorumluluğa vurgu yaptı.
Soruşturma kapsamında gündeme gelen iddialar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından medya ve magazin dünyasına yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında bazı isimler tutuklanırken, soruşturma dosyasında yer alan itirafçı beyanları kamuoyunda tartışma yarattı. Gazeteci Barış Terkoğlu, söz konusu ifadelerle ilgili yeni detaylar paylaştı.
Bu süreçte, tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci ile Can Holding soruşturması kapsamında tutuklanan Kenan Tekdağ’ın adlarının aynı iddialarda yer alması dikkat çekti.
Sosyal medya paylaşımı tartışmayı büyüttü
AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından isim vermeden yaptığı paylaşımda bir medya yöneticisinin yargı mensuplarıyla görüşmelerine bir kadın spikerle gittiğini öne sürdü. Bu paylaşımın ardından söz konusu yöneticinin Kenan Tekdağ olduğu iddia edildi.
“Namusuma yönelik bir komplo”
Kenan Tekdağ, Barış Terkoğlu’na gönderdiği mektupla iddialara sert tepki gösterdi. Tekdağ mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Bir gizli tanığın şerefsiz ve alçakça iftiralarıyla namusuma yönelik bir komplo tezgahlandığını öğrenmiş bulunuyorum.
Adı geçen spikeri yalnızca işe alım sürecinde, Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık’ın da bulunduğu ortamda yaklaşık 15 dakika gördüm. Bunun dışında ne bina içinde ne dışında herhangi bir görüşmem, mesajlaşmam ya da telefon temasım olmamıştır.
Bu ahlaksız iftiraya karşı açıklama yapmak zorunda kalmak dahi utanç vericidir. Allah’ın adaletine ve adil insanların vicdanına sığınıyorum.”
Hukuki süreç vurgusu
Tekdağ, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek hukuki haklarını saklı tuttuğunu ifade etti. Soruşturma kapsamında adı geçen iddialarla ilgili yargı sürecinin devam ettiği ve nihai değerlendirmenin yargı makamlarınca yapılacağı belirtildi.
