İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kendilerini MİT personeli olarak tanıttılar: Sivas'ta yakalandılar

Kendilerini MİT personeli olarak tanıttılar: Sivas'ta yakalandılar

Tokat'ta kendilerini MİT personeli olarak tanıtıp 66 yaşındaki kadını dolandıran iki şüpheli, polis ekiplerinin takibi sonucu Sivas Havalimanı'nda yakalandı.

Tokat'ta yaşayan 66 yaşındaki bir kadın, telefonda kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıtan iki kişinin hedefi oldu. Şüpheliler, kadını adının bir suç olayına karıştığı yalanıyla kandırarak para ve ziynet eşyalarını aldı.

Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri Sivas Havalimanı'nda yakaladı.

Telefonla arayıp baskı kurdular

Olay, 21 Haziran tarihinde Tokat'ın Yeni Mahalle bölgesinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Güler E.'yi telefonla arayan kişiler, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıttı. Şüpheliler, kadına adının bir suç soruşturmasına karıştığını söyleyerek evindeki para ve altınların kontrol edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Telefon görüşmesi sırasında psikolojik baskı uygulayan dolandırıcılar, kadını ikna etmeyi başardı.

İstanbul'dan Tokat'a geldiler

Şüphelilerin telefon görüşmesinin ardından İstanbul'dan kara yoluyla Tokat'a geldikleri öğrenildi.

Kadının evine giden şüpheliler, 1 tam altın, 5 yarım altın, 12 çeyrek altın ile 60 bin lirayı teslim alarak bölgeden ayrıldı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Güler E., durumu polis ekiplerine bildirdi.

KGYS kayıtları incelendi

İhbar üzerine Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kapsamlı çalışma başlattı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri ve güzergâh analizlerini inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliklerini kısa sürede belirledi.

Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin Ö.A. (21) ve E.K. (24) olduğu tespit edildi.

Sivas Havalimanı'nda yakalandılar

Polis ekipleri, şüphelilerin dolandırıcılık olayının ardından kara yoluyla Sivas'a geçtiklerini ve İstanbul'a dönmek için havalimanına gittiklerini belirledi.

Bunun üzerine düzenlenen operasyonla iki şüpheli Sivas Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından Tokat'a sevk edildi.

Altınlar ve para eksiksiz bulundu

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, mağdur kadından alınan para ve ziynet eşyalarının tamamı ele geçirildi.

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde ayrıca şüphelilerin üzerinden 2 adet sahte 50 dolar da çıktı.

Ele geçirilen para ve altınların sahibine teslim edilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma sürüyor

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.