Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Yıldızlar Holding’e bağlı iş yerlerinde ücret ve alacaklarının ödenmesi talebiyle eylem yapan Bağımsız Maden-İş üyesi madencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. KESK, Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerinin mücadelesinin yanında olduğunu açıklayarak gözaltındaki madencilerin serbest bırakılmasını ve işçilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.
KESK'ten Maden İşçileri İçin Açıklama
KESK, Yıldızlar Holding’e bağlı iş yerlerinde çalışan ve ücretleri ile diğer alacaklarının ödenmesi talebiyle eylem yapan Bağımsız Maden-İş üyesi işçilerle ilgili sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.
Konfederasyon, Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerinin aylardır ödenmeyen ücretlerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını ve diğer haklarını almak amacıyla Ankara’ya geldiğini belirtti.
KESK’in açıklamasında, söz konusu işçilerin dört gün içerisinde üçüncü kez gözaltına alındığı ifade edildi.
"Mücadele Etmek Suç Değildir"
KESK, açıklamasında insanca yaşam ve çalışma koşulları talep etmenin ve bu talepler için mücadele etmenin suç olmadığını belirtti.
Konfederasyon tarafından yapılan açıklamada, “Aylardır ödenmeyen ücretlerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını ve gasp edilen haklarını almak için Ankara'ya gelen Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçileri, dört gün içinde üçüncü kez gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi.
KESK, işçilerin taleplerinin baskı ve gözaltılarla engellenemeyeceğini ifade etti.
KESK: Maden İşçilerinin Yanındayız
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerinin yürüttüğü eylemlere destek verdiğini açıkladı.
KESK, “İnsanca bir yaşam ve çalışma koşulları talep etmek, bunun için mücadele etmek suç değildir. İşçilerin haklı ve meşru talepleri baskı ve gözaltılarla engellenemez” açıklamasını yaptı.
Konfederasyon, açıklamasında Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerinin mücadelesinin yanında olduğunu da bildirdi.
Gözaltındaki Madenciler İçin Serbest Bırakılma Talebi
KESK, açıklamasının sonunda gözaltına alınan maden işçilerinin durumuna ilişkin talebini dile getirdi.
Konfederasyon, “Gözaltına alınan madenciler derhal serbest bırakılmalı, işçilerin talepleri eksiksiz bir biçimde karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.
KESK’in açıklamasına göre Bağımsız Maden-İş üyesi Eti Gümüş ve Doruk Madencilik işçilerinin eylemleri, aylardır ödenmediği belirtilen ücret, kıdem ve ihbar tazminatları ile diğer alacaklarının karşılanması talebiyle gerçekleştiriliyor.
