Kazım Karabekir Mahallesi Darıca Sahili’nde, 20 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında kıyıda 3 kişinin cansız bedeni bulundu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, bedenleri denizden çıkardı. Yapılan incelemede hayatını kaybedenlerin Gülşah Sakar, Muhammet Ali Sakar ve Belinay Sakar kardeşler olduğu belirlendi. Kıyafetlerinin üzerlerinde olduğu ve vücutlarında darp ya da yaralanma izi bulunmadığı belirlenen kardeşlerin cenazeleri, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Gebze Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kendisiyle iletişim kurulamayan diğer kardeş B.S.’nin (21) evde olduğu belirlendi.

HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANMIŞ
Ebeveynleri boşanan kardeşlerin, Karabekir Mahallesi’nde anneleriyle yaşadığı, babalarının ise Kars’ta bulunduğu öğrenildi. Lise öğrencileri Belinay ve Muhammet Ali’nin eğitimlerine devam ettiği, Gülşah Sakar’ın ise bu yıl hukuk fakültesini kazandığı öğrenildi.

İLK BULGULAR SUDA BOĞULMAYI İŞARET ETTİ
Otopsi sırasında yapılan ilk kontrollerde, kardeşlerden birinin kulaklarında basınca bağlı olduğu değerlendirilen kanama ve burnunda kan izleri tespit edildi. İlk değerlendirmelerde ölüm nedeninin suda boğulma olabileceği belirtildi. Ayrıca bedenlerde darp, boğuşma veya bıçak ve silah yaralanmasına işaret eden herhangi bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı.

SAHİLE YÜRÜDÜKLERİ ANLAR KAMERADA
Kardeşlerin olaydan önce sahile doğru ilerlediği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kayıtlarda, saat 03.49’da üç kardeşin Eskihükümet Caddesi üzerinden sahile doğru birlikte yürüdüğü görüldü. Görüntülerde Gülşah ile Belinay’ın kol kola olduğu, Muhammet Ali’nin de yanlarında ilerlediği anlar yer aldı.

CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ
Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından anne Güler Saltan’a teslim edilen cenazeler, Darıca’nın Emek Mahallesi’ndeki Eyüpoğlu Camisi’ne götürüldü. Cenaze törenine ailenin yakınları, akrabaları ve seveni katıldı. Üç kardeş, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gebze Balçık Mezarlığı’nda defnedildi.

ABLALARININ DA AYNI AKIBETİ YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde denizde yaşamını yitiren kardeşlerden Belinay Sakar’ın doğum gününde toprağa verildiği öğrenildi. 15 yaşına giren Belinay’ın doğum gününün bugün olduğu belirtildi. Öte yandan ablalarının da 10 yıl önce İzmir Çeşme’de denizde boğularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayın ardından evde sağ bulunan B.S.’nin (21) ise zihinsel engelli olduğu ifade edildi.

