İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0139 %0.12
56,1125 %0.06
6.740,80 %0.33
84.480,94 %0.45
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan doktor evinde ölü bulundu

Kozinoğlu soruşturmasında gözaltına alınıp serbest bırakılan doktor evinde ölü bulundu

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan eski adli tıp doktoru Turgay Tamer evinde ölü bulundu.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilen eski adli tıp doktoru Turgay Tamer, Büyükçekmece’deki evinde ölü bulundu.

Turgay Tamer evinde ölü bulundu

Edinilen bilgilere göre Turgay Tamer, eşi tarafından Büyükçekmece’deki evinde hareketsiz halde bulundu.

Tamer’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği bildirildi.

Tamer’in Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında 10 Eylül’de gözaltına alındığı, 14 Eylül’de ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Kaşif Kozinoğlu soruşturması sürüyor

Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma yeniden başlatılmıştı. İlk operasyon kapsamında olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan şüpheliler hakkında işlem yapılmıştı.

Soruşturmanın ilerleyen aşamasında olay tarihinde Silivri Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan tutuklandı. Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşları Hasan Ataman Yıldırım ile Hasan Atilla Uğur hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Soruşturma kapsamında eski gazeteci Osman Arslan da tutuklanırken, dönemin cezaevi müdürü Ömer Vatan ve vardiya amiri Kazım Beyke adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kozinoğlu’nun mezarı açıldı

Soruşturma kapsamında Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla feth-i kabir işlemi gerçekleştirildi.

Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan da soruşturma kapsamında “bilgi sahibi” sıfatıyla ifade verdi. Ayrıca “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin bazı bölümlerinin bilirkişi heyeti tarafından incelenmesine karar verildi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de soruşturma kapsamında “bilgi sahibi” sıfatıyla ifadesi alındı. Enver Altaylı ve eski emniyet müdürü Bayram Özbek ise yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Turgay Tamer’in ölüm nedenine ilişkin inceleme sürüyor.