Kurban Bayramı dolayısıyla devlete ait köprü ve otoyolların ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre, bayram tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz hizmet verecek.
Ücretsiz geçişler 26 Mayıs’ta başlayacak
Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ücretsiz geçiş uygulaması 26 Mayıs Salı günü başlayacak.
Uygulama, 30 Mayıs gece yarısına kadar devam edecek. Bu süre boyunca sürücüler devlet işletmesindeki köprü ve otoyollardan ücret ödemeden yararlanabilecek.
Hangi yollar ücretsiz olacak?
Karar kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollar ile İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak.
Yetkililer, sürücülere trafik kurallarına uyulması ve uzun yolculuklarda dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
