Halk TV canlı yayınında Levent Gültekin'in skandal ifadeleri milliyetçi camianın büyük tepkisini çekti. 

Gültekin programda, "Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor" şeklinde konuştu.

Gültekin'in açıklamalarının ardından milliyetçi camia sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Gültekin'e bir tepki de Alparslan Türkeş Vakfı gösterdi.

Vakıf adına Genel Sekreter Alpaslan Yılmaz'ın yaptığı açıklamada, " Kerameti kendinden menkul adamların zırvaları Türkeş'i küçültmez. Türkeş'in fikirlerini ve aziz hatırasını yaşatmayı görev edinen vakfımız, hadsiz açıklamaları yapan zatla ilgili hukuki işlemleri de başlatacak, takipçisi olacaktır." denildi.

Alparslan Türkeş Vakfı'nın açıklaması şu şekilde;

Bir şahsın televizyon ekranında yaptığı cahilce ve hadsiz açıklamaya binaen Alparslan Türkeş vakfı olarak kamuoyuyla bir not paylaşmayı uygun gördük.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş ülkemizi çok seviyoruz diye ortaya çıktığında, ülkeyi kızıl emperyalizmin kucağına itmek ya da Batı'nın müstemlekesine dönüştürmek isteyen faaliyetler vardı. Türkeş kimseyle yarışmadı, kendini kimseden üstün görmedi. Aksine, hepimize kendimizi memleketin en önemsiz fertleri olsak da, memleket için çabalama bilinci aşıladı.

Nihayet başarılı da oldu; ülkemiz bugün kızıl, yeşil yahut kara emperyalizmin bir müstemlekesi değilse, bunu büyük oranda Türkeş'in liderlik ettiği mücadeleye borçludur.

Kerameti kendinden menkul adamların zırvaları Türkeş'i küçültmez. Türkeş'in fikirlerini ve aziz hatırasını yaşatmayı görev edinen vakfımız, hadsiz açıklamaları yapan zatla ilgili hukuki işlemleri de başlatacak, takipçisi olacaktır. Saygılarımızla, Alparslan Türkeş Vakfı Adına Alparslan Yılmaz Genel Sekreter"

Editör: Haber Merkezi