06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Livaneli'den Kadın Cinayetleri Mesajı: "Kadınlara Silah Eğitimi Ve Ruhsat Verilmeli"

Livaneli'den Kadın Cinayetleri Mesajı: "Kadınlara Silah Eğitimi Ve Ruhsat Verilmeli"

Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli, Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleşen kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Bu sayının arttığının altını çizen Livaneli, "Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmesi gerektiğini" savundu.

Ünlü müzisyen Zülfü Livaneli, Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleşen kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Bu sayının arttığının altını çizen Livaneli, "Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmesi gerektiğini" savundu.

Bayburt'ta Zehra Demir'in kendisini rahatsız eden bir adam tarafından vahşice öldürülmesinden sonra Zülfü Livaneli, yaşanan kadın cinayetlerine sert tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Livaneli, " "Tehdit altındaki kadınlara silah eğitimi ve ruhsat verilmeli. Üç-beş katil adayı temizlenirse ancak durur bu işler. Keşke Özgecan’da, Ceren’de, Emine’de, Şule’de ve benzerlerinde silah olsaydı. Katil erkekler geberseydi. İşte bu ülke hepimizi bu uç noktalara kadar getirdi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

'KADIN ÖLDÜRMEK MODA'

Twitter paylaşımlarına devam eden Zülfü Livaneli, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu cümle, durumun vahametine dikkat çekmek amacıyla şok etkisi  yaratmak için yazıldı. İsyan duygusu içinde. Bir çare önerin dostlar. Kadın öldürmeyi moda haline getirdiler. Yargı vs yetmiyor! Onca kadın öldürüldü. Ne toplumun ne de devletin tepkisi yeterli. Kadınlar ölüyor, kimse bir şey yapmıyor. Dayanılmıyor. 'Dişi köpek kuyruk sallamazsa...' gibi iğrenç sözleri üretmiş bir kültürde farkıdalık yaratmak hiç kolay değil."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *