İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Mazhar Alanson'un eşi, saldırılara neden sessiz kaldığını anlattı: "Kas gelişimimi riske atamam"

Mazhar Alanson'un eşi, saldırılara neden sessiz kaldığını anlattı: "Kas gelişimimi riske atamam"

Biricik Suden’in okul saldırıları sonrası sessiz kalması tepki çekti. Ünlü isim, eleştirilere sağlığı ve enerjisini koruma gerekçesiyle yanıt vererek tartışma yarattı.

Ünlü sanatçı Mazhar Alanson’un eşi Biricik Suden, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul saldırıları sonrası sessiz kaldığı gerekçesiyle hedef alınırken, verdiği yanıtla sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Toplumsal hassasiyet beklentisinin arttığı bir dönemde gelen bu açıklama, kullanıcıları ikiye böldü.

Eleştirilere Net Cevap

Suden, kendisine yöneltilen “neden tepki vermiyorsun?” sorularına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Açıklamasında bireysel yaşam önceliklerini vurgulayan Suden, şu ifadeleri kullandı:
“Neden okul olayı ile ilgili reaksiyonsuzsun sorusuna da cevap vereyim. Kortizol seviyemi ve kas gelişimimi riske atamam! Negatif enerjiyle beslenmek yerine enerjimi daha yapıcı şeylere saklıyorum.”

Tartışma Büyüyor

Bu sözler, kamuoyunda “duyarlılık mı, bireysel tercih mi?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı. Bazı kullanıcılar Suden’in yaklaşımını bireysel özgürlük kapsamında değerlendirirken, bazıları ise toplumsal olaylara karşı daha güçlü bir duruş beklenmesi gerektiğini savundu.