03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Memur ve emekli maaş zammı için hakem kurulu 2. kez toplandı! Bir sonraki toplantı için tarih verildi!

Memur ve emekli maaş zammı için hakem kurulu 2. kez toplandı! Bir sonraki toplantı için tarih verildi!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve emekli maaş artışlarını belirlemek için ikinci kez toplandı. Taraflar taleplerini sundu, üçüncü toplantı yarın yapılacak. Kurulun yapısında hükümetin etkisi belirgin şekilde öne çıkıyor.

Milyonlarca memur ve emeklinin 2026-2027 yıllarındaki maaş artışlarını belirleyecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, ikinci kez bir araya geldi.

Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam oranlarında anlaşma sağlanamaması üzerine, Kamu İşveren Heyeti’nin başvurusu ile devreye giren Hakem Kurulu, ilk toplantıda zam kararına varamamıştı. Kurul, bugün Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Taraflar taleplerini aktardı

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, konfederasyon temsilcileri toplu sözleşme taleplerinin gerekçelerini sundu. Kamu işveren heyeti ise taleplere ilişkin görüşlerini aktardı.

Üçüncü toplantı yarın

Hakem Kurulu, çalışmalarına yarın saat 10.00’da yapılacak üçüncü toplantı ile devam edecek.

Heyetin yapısı

11 üyeden oluşan Hakem Heyeti’nin 6 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. 4 üye Memur-Sen’den, 1 üye Kamu-Sen’den seçiliyor. Ayrıca Memur-Sen tarafından önerilen akademisyenlerden biri yine Cumhurbaşkanı tarafından heyete dahil ediliyor. Bu yapıyla kurulda hükümet ağırlığının öne çıktığı görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *