Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz Bölgesi için sarı kodlu sağanak uyarısı yaptı. Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren Sinop, Samsun ve Ordu’nun da aralarında bulunduğu bölgelerde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Yağış Bu Gece Başlayacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıda, Karadeniz Bölgesi’nde bu gece saatlerinden itibaren yağışların etkisini artırmasının beklendiği bildirildi.
Sinop, Samsun ve Ordu’nun da yer aldığı bölgede sağanağın yerel olarak kuvvetli olacağı, bazı noktalarda ise gök gürültülü sağanak görüleceği belirtildi.
Yağış 60 Kilograma Kadar Çıkabilir
Meteorolojinin değerlendirmesine göre, beklenen yağış miktarının bazı bölgelerde metrekareye 60 kilograma kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağış nedeniyle bölgede çeşitli olumsuzlukların yaşanabileceği bildirildi.
Sel ve Su Baskını Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak nedeniyle ani sel ve su baskını riskine karşı uyarıda bulundu.
Yağışla birlikte heyelan ve yıldırım görülebileceği, yağış sırasında kuvvetli rüzgarın etkili olabileceği ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.
Vatandaşlardan beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
