İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM MHP lideri Bahçeli’den İslam ülkelerine çağrıda bulundu: “İslam dünyasında birlik ruhu zayıfladı”

MHP lideri Bahçeli’den İslam ülkelerine çağrıda bulundu: “İslam dünyasında birlik ruhu zayıfladı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kadir Gecesi mesajında İslam dünyasına birlik çağrısı yaparak bölgesel dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında İslam dünyasına birlik ve dayanışma çağrısında bulundu. Bahçeli, İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar, çatışmalar ve jeopolitik gerilimlerin Müslüman toplumları derinden etkilediğini belirtti.

Mesajında Ramazan ayının manevi atmosferine rağmen İslam dünyasında huzurun sağlanamadığını ifade eden Bahçeli, yaşanan çatışmaların ve şiddetin Müslüman toplumlar üzerinde ağır sonuçlar doğurduğunu dile getirdi.

“İslam dünyasında birlik ruhu zayıfladı”

Bahçeli açıklamasında, Ramazan ayının sulh ve sükûnet ortamı oluşturması gerekirken birçok bölgede savaş ve çatışmaların devam ettiğini belirtti.

İslam dünyasında birlik, dirlik ve dayanışma ruhunun zayıflamasının birçok soruna yol açtığını ifade eden Bahçeli, bu durumun dış müdahalelere zemin hazırladığını kaydetti.

Bahçeli, İslam coğrafyasında artan jeopolitik gerilimlerin, sivillerin hedef alınmasının ve altyapıların tahrip edilmesinin Müslüman toplumlar açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Mescid-i Aksa vurgusu

Mesajında Kudüs ve Mescid-i Aksa konusuna da değinen Bahçeli, İslam dünyasının bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’nın 15 gündür kapalı tutulduğunu hatırlatan Bahçeli, bunun Müslümanlar için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirtti.

Ayrıca İslam coğrafyasındaki sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır”

Bahçeli mesajında Türkiye ile bölgedeki bazı ülkeler arasında ortak çıkarların bulunduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır. Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir.”

Bahçeli, bölgedeki sorunların çözümünde iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Kadir Gecesi mesajı

Mesajının sonunda Bahçeli, Kadir Gecesi’nin manevi önemine değinerek İslam dünyası için birlik ve huzur temennisinde bulundu.

Bahçeli, Türk milletinin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek bu mübarek gecenin barış, dayanışma ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.