İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM NATO Zirvesi öncesi Ankara'da geniş çaplı terör operasyonu: 208 Gözaltı

NATO Zirvesi öncesi Ankara'da geniş çaplı terör operasyonu: 208 Gözaltı

Ankara'da NATO Zirvesi öncesi terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 208 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda silah, mühimmat ve örgütsel materyaller ele geçirildi.

Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde terör örgütlerine yönelik kapsamlı operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, farklı terör örgütleriyle bağlantılı oldukları değerlendirilen çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ekiplerinin eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonlarda 208 şüpheli gözaltına alındı.

241 kişi hakkında gözaltı kararı

Soruşturma kapsamında DEAŞ, DSİH, TKP/ML, TKİP, MLKP, DKP/BÖG, DHKP/C ve THKP/C terör örgütleriyle bağlantılı oldukları değerlendirilen toplam 241 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan operasyonlarda 208 kişi yakalanırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Birden fazla örgüte yönelik soruşturma yürütüldü

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyon planı kapsamında farklı terör örgütlerine ilişkin 18 ayrı soruşturma dosyası bir araya getirildi.

Emniyet birimlerince yürütülen çalışmalarda çeşitli örgütlerle bağlantılı olduğu değerlendirilen çok sayıda kişi tespit edilirken, jandarma ekipleri tarafından da ayrı soruşturmalar kapsamında şüpheliler belirlendi.

Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda materyal ele geçirildi

Operasyon kapsamında şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda çeşitli silahlar ve materyaller ele geçirildi.

Aramalarda;

Ruhsatsız silahlar,

Pompalı tüfekler,

Çok sayıda mühimmat,

Pala ve satırlar,

Örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen pankartlar,

Posterler ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

Bir şüpheli hayatını kaybetti

Operasyonlar sırasında işlem yapılan kişilerden birinin, yaşanan bir çatışmanın ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili adli ve idari incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

Yetkililer, NATO Zirvesi öncesinde güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ve firari durumdaki şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.