Eski CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yapan er gaziler ile er şehit yakınlarına destek ziyaretinde bulundu. Nazlıaka, er gaziler ve er şehit yakınlarının ayrıcalık değil, özlük haklarının teslim edilmesini ve eşitlik istediklerini belirterek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağırdı.
Nazlıaka'dan Er Gazilere Destek Ziyareti
Aylin Nazlıaka, Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylemlerini sürdüren er gaziler ve er şehit yakınlarını ziyaret etti. Nazlıaka, burada ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.
Er gaziler ile er şehit yakınlarının bir ayrıcalık veya lütuf istemediğini söyleyen Nazlıaka, özlük haklarının teslim edilmesi ve eşitlik taleplerinin karşılanması için uzun zamandır mücadele ettiklerini ifade etti.
Nazlıaka, eylemcilerin Güvenpark'ta 38 gün süren eylemlerinin ardından bölgeden götürüldüklerini belirterek, yaşanan süreçte polislerle gazilerin ve şehit yakınlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi.
Bilkent Bulvarı'nda Yaşananları Anlattı
Bilkent Bulvarı'nda bir gazinin köprü üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğunu aktaran Nazlıaka, başka bir gazinin ise fenalaşmasının ardından hastaneye yetiştirildiğini söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün gaziler için kullandığı “Gazilerimiz yaşayan anıtlarımızdır” sözünü hatırlatan Nazlıaka, gaziler ile şehit yakınlarının gördüğünü söylediği muameleyi kabul etmediklerini ifade etti.
Nazlıaka, gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'a İstifa Çağrısı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a seslenen Nazlıaka, Bakan Göktaş'ın gaziler ve şehit yakınlarıyla birebir görüşmesini istedi.
Nazlıaka, “Lütfen bu gazilerimizi, şehit yakınlarımızı duysun. Duymazdan daha fazla gelemez. Lütfen onları görsün ve onlarla birebir görüşsün. Yani bu işlere kulak tıkayarak o koltukta daha fazla oturamaz. Eğer bu görevi yerine getirmeyecekse o zaman kalksın o koltuktan. Kendisini istifaya davet ediyorum” dedi.
Gaziler ve şehit yakınlarının vatanın onuru olduğunu ifade eden Nazlıaka, ülkeyi yönetenlerin temel görevlerinden birinin bu onuru korumak olduğunu söyledi ve Bakan Göktaş'ı göreve davet etti.
Özlük Haklarında Eşitlik Talebini Gündeme Getirdi
Nazlıaka, gaziler ile şehit yakınlarının bir gün önce uyumevine ilk olarak alınmadıklarını, daha sonra saatlerce bekletildiklerini ve kötü muameleye maruz kaldıklarını ileri sürdü.
Gazilerin ve şehit yakınlarının en iyi koşullarda yaşatılması gerektiğini belirten Nazlıaka, yaşananlardan dolayı ülke adına utanç duyduğunu söyledi.
Er gaziler ve er şehit yakınlarının seslerinin duyulmasını isteyen Nazlıaka, özlük haklarında eşitlik ilkesinin gözetilerek talep ettikleri hakların verilmesi çağrısında bulundu.
