İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'a seslendi: "Gazilerin sesini duysun"

Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'a seslendi: "Gazilerin sesini duysun"

Aylin Nazlıaka, Ankara'da eylem yapan er gaziler ve er şehit yakınlarını ziyaret ederek Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağırdı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Eski CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yapan er gaziler ile er şehit yakınlarına destek ziyaretinde bulundu. Nazlıaka, er gaziler ve er şehit yakınlarının ayrıcalık değil, özlük haklarının teslim edilmesini ve eşitlik istediklerini belirterek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı istifaya çağırdı.

Nazlıaka'dan Er Gazilere Destek Ziyareti

Aylin Nazlıaka, Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylemlerini sürdüren er gaziler ve er şehit yakınlarını ziyaret etti. Nazlıaka, burada ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Er gaziler ile er şehit yakınlarının bir ayrıcalık veya lütuf istemediğini söyleyen Nazlıaka, özlük haklarının teslim edilmesi ve eşitlik taleplerinin karşılanması için uzun zamandır mücadele ettiklerini ifade etti.

Nazlıaka, eylemcilerin Güvenpark'ta 38 gün süren eylemlerinin ardından bölgeden götürüldüklerini belirterek, yaşanan süreçte polislerle gazilerin ve şehit yakınlarının karşı karşıya getirildiğini söyledi.

Bilkent Bulvarı'nda Yaşananları Anlattı

Bilkent Bulvarı'nda bir gazinin köprü üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğunu aktaran Nazlıaka, başka bir gazinin ise fenalaşmasının ardından hastaneye yetiştirildiğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün gaziler için kullandığı “Gazilerimiz yaşayan anıtlarımızdır” sözünü hatırlatan Nazlıaka, gaziler ile şehit yakınlarının gördüğünü söylediği muameleyi kabul etmediklerini ifade etti.

Nazlıaka, gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Nazlıaka'dan Bakan Göktaş'a İstifa Çağrısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a seslenen Nazlıaka, Bakan Göktaş'ın gaziler ve şehit yakınlarıyla birebir görüşmesini istedi.

Nazlıaka, “Lütfen bu gazilerimizi, şehit yakınlarımızı duysun. Duymazdan daha fazla gelemez. Lütfen onları görsün ve onlarla birebir görüşsün. Yani bu işlere kulak tıkayarak o koltukta daha fazla oturamaz. Eğer bu görevi yerine getirmeyecekse o zaman kalksın o koltuktan. Kendisini istifaya davet ediyorum” dedi.

Gaziler ve şehit yakınlarının vatanın onuru olduğunu ifade eden Nazlıaka, ülkeyi yönetenlerin temel görevlerinden birinin bu onuru korumak olduğunu söyledi ve Bakan Göktaş'ı göreve davet etti.

Özlük Haklarında Eşitlik Talebini Gündeme Getirdi

Nazlıaka, gaziler ile şehit yakınlarının bir gün önce uyumevine ilk olarak alınmadıklarını, daha sonra saatlerce bekletildiklerini ve kötü muameleye maruz kaldıklarını ileri sürdü.

Gazilerin ve şehit yakınlarının en iyi koşullarda yaşatılması gerektiğini belirten Nazlıaka, yaşananlardan dolayı ülke adına utanç duyduğunu söyledi.

Er gaziler ve er şehit yakınlarının seslerinin duyulmasını isteyen Nazlıaka, özlük haklarında eşitlik ilkesinin gözetilerek talep ettikleri hakların verilmesi çağrısında bulundu.