04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Nijerya’da altın madeninde göçük: 100’ün üzerinde can kaybı

Nijerya’da altın madeninde göçük: 100’ün üzerinde can kaybı

Nijerya’nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinde bulunan bir altın madeninde meydana gelen göçükte en az 100 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Nijerya’nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinde bulunan bir altın madeninde meydana gelen göçükte en az 100 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Maru bölgesindeki Kadauri maden sahasında yaşanan göçük sırasında çok sayıda madencinin yer altında çalıştığı bildirildi. Göçük sonrası bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Yetkililer, şu ana kadar 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 15 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bölgede Güvenlik ve İşçi Hakları Tartışılıyor

Zamfara eyaleti, yasadışı maden ocaklarının yaygın olduğu bölgelerden biri olarak biliniyor. Uzmanlar, güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetimsizlik nedeniyle benzer kazaların sık yaşandığını hatırlatarak madencilik faaliyetlerinde daha sıkı önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *