03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM O ilimizde dev altın rezervi keşfi! Değeri yaklaşık 4 milyar dolar

O ilimizde dev altın rezervi keşfi! Değeri yaklaşık 4 milyar dolar

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Ahlatcı Altın İşletmeleri tarafından yaklaşık 30 ton altın rezervi keşfedildi. Değeri yaklaşık 4 milyar dolar olan rezerv, 56 sondaj çalışması ve kapsamlı jeolojik analizlerle doğrulandı. Şirket, cevheri yakın bir tesiste işleyeceğini ve diğer ruhsat sahalarıyla ilgili yeni raporların da yakında açıklanacağını duyurdu.

Ahlatcı Altın İşletmeleri, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yaptığı çalışmalar sonucunda Türkiye’nin son yıllardaki en dikkat çekici maden keşiflerinden birine imza attı. İlk modellemelere göre bölgede yaklaşık 927 bin ons, yani 30 tona yakın altın bulundu. Mevcut piyasa değerine göre bu miktarın karşılığı yaklaşık 4 milyar dolar.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, Sarıkaya’daki 7 ruhsat sahasında yürütülen detaylı çalışmaların UMREK-2023 Kodlu Arama Hedefleri Raporu ile doğrulandığı belirtildi. Rapor, Mitus Proje AŞ tarafından 56 sondaj verisi ve kapsamlı jeolojik incelemeler ışığında hazırlandı.

Ahlatcı, 1.968 hektarlık alanda ortalama 0,70 g/t tenör ve 2,70 g/cm³ yoğunluk değerleriyle yaklaşık 41,2 milyon ton potansiyel cevher belirlendiğini aktardı.

Yatırım planı revize edildi

Şirket, çıkarılacak cevherin bölgede yeni bir tesis kurmak yerine yakınlarda mevcut bir tesiste işlenmesine karar verdi. Böylece yatırım maliyetlerinin düşürülmesi ve finansal sürecin hızlandırılması hedefleniyor.

Yeni sahalarda duyurular gelecek

Yozgat’taki diğer 6 ruhsat sahasına ilişkin raporların da yakında kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Ahlatcı Altın, madencilik sektöründeki büyüme stratejisi kapsamında yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *