28 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Okan Tüysüz’den korkutan uyarı: “Marmara’da 7.2 ve üzeri depremin kaçarı yok”

Okan Tüysüz’den korkutan uyarı: “Marmara’da 7.2 ve üzeri depremin kaçarı yok”

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara Denizi’nde 7–7,2 büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirterek, İstanbul’daki yoğun yapılaşmanın büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara’da olası büyük bir depremde yaklaşık 80 bin binanın yıkılabileceğini ifade ederek, İstanbul’un bu senaryoda “içinden çıkılmaz” bir hale geleceği uyarısında bulundu.

“KIRILMAMIŞ FAY SEGMENTİ VAR”

Tüysüz, İzmit Körfezi çıkışından Adalar açıklarına ve Büyükçekmece’ye uzanan fay hattının henüz kırılmadığını belirterek, bu segmentin kırılması halinde 7,2 büyüklüğünde deprem üretmesinin beklendiğini söyledi.

“SORUN KENTSEL DEĞİL, BİNASAL DÖNÜŞÜM”

Kentsel dönüşümün yalnızca bina yenilemeye indirgendiğini vurgulayan Tüysüz, dar sokaklar, yoğun nüfus ve plansız yapılaşmanın afet sonrası müdahaleyi zorlaştıracağını belirtti. Kanal İstanbul örneğini veren Tüysüz, “Nüfusu artırmak, insanları afete sürüklemektir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *