İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Osmaniye'yi sel vurdu: İki kişi hayatını kaybetti

Osmaniye'yi sel vurdu: İki kişi hayatını kaybetti

Osmaniye Kadirli’de şiddetli sağanak sonrası Bülbül Deresi taştı, araçlar sele kapıldı ve 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgede ekipler geniş çaplı kurtarma ve hasar giderme çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Osmaniye’de etkili olan sağanak, Kadirli ilçesinde hayatı kısa sürede felç etti. Akşam saatlerinde bastıran yoğun yağışla birlikte ilçe merkezinden geçen Bülbül Deresi taştı; ortaya çıkan selde bazı araçlar akıntıya kapılırken, bazıları da tamamen sular altında kaldı. Yaşanan tablo, doğal afetlere karşı hazırlığın ve hızlı koordinasyonun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ekipler Seferber Oldu

İhbarların ardından bölgeye AFAD, belediye, jandarma, emniyet ve DSİ ekipleri yönlendirildi. Ekipler, sel sularının arasında kalan araçlardaki vatandaşları kurtarmak için vakit kaybetmeden çalışma başlattı.

Vali Serdengeçti Sahada İnceleme Yaptı

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de Kadirli’ye giderek sağanaktan etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde takip eden Serdengeçti, gazetecilere Bülbül Deresi’nin saat 20.00’de şiddetli yağışın etkisiyle taştığını ve bazı bölgelerin su altında kaldığını söyledi.

Acı Kayıp: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Taşkına ilişkin bilgi veren Serdengeçti, şu ifadeleri kullandı: “Bu lokasyonlardan birinde de belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü Birimi ve Öğretmenevi lokasyonunda otoparkın içerisinde 2 vatandaşımız vefat etti. Araç çıkarıldı. Sel, taşkın ihbarıyla birlikte tüm birimlerimiz koordinasyonla AFAD, DSİ, jandarma ve emniyet birimlerimiz, belediyemiz, itfaiyemiz 550 personel ve 150'nin üzerinde makine ekipmanla vatandaşlarımızın öncelikle can güvenliğini sağlamak, sonra maddi tahribatın ortadan kaldırılmasıyla ilgili canhıraş bir çalışma içerisine girildi. Birçok vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirildi. Maalesef bu arada da 2 vatandaşımız sele kapılarak otoparkın içerisinde Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün bahçesinde araç içerisinde vefat etti. Milletimizin başı sağ olsun.”