İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Otelde basılan Özkan Yalım, Özgür Özel ile ilgili yeni bir ifade verecek

Otelde basılan Özkan Yalım, Özgür Özel ile ilgili yeni bir ifade verecek

Özkan Yalım’ın etkin pişmanlık ifadesindeki Özgür Özel, VIP araç ve belediye usulsüzlüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Uşak Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Yalım’ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında ek beyanda bulunmak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile temasa geçtiği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde yaklaşık 5 saat ifade veren Yalım’ın yeniden cezaevine gönderildiği öğrenilmişti. Ancak kulislerde konuşulan yeni iddialar, dosyanın siyasi boyutunu daha da büyütecek nitelikte.

“Özgür Özel’e nakit para verdim” iddiası

Yalım’ın ifadesinde CHP’nin 2023 yılında yapılan 38. Olağan Kurultayı sürecine ilişkin dikkat çekici açıklamalar yer aldı. İddiaya göre Yalım, kurultay öncesinde yüzlerce delegeyle görüşerek Özgür Özel lehine destek çalışması yürüttü.

Özkan Yalım, ifadesinde Özgür Özel’e farklı zamanlarda toplam 1 milyon 200 bin TL nakit verdiğini öne sürdü. Yalım, 200 bin TL’yi poşet içinde Özel’in evinin önüne bıraktığını, daha sonra ise Denizli’de 1 milyon TL daha teslim ettiğini iddia etti.

Yalım’ın, “Ne kadar verebilirsen ayarla dedi” sözlerini kullandığını öne sürdüğü Özel’e yapılan para teslimatlarının Demirhan Gözaçan aracılığıyla gerçekleştiğini savunduğu belirtildi.

“Çocuklarımızı işe alın” pazarlığı iddiası

İfadede yer alan bir diğer dikkat çekici bölüm ise CHP’li belediyelerde işe alım iddiaları oldu. Yalım, bazı delegelerin çocuklarının belediyelerde işe yerleştirilmesi karşılığında kurultayda destek sözü verdiğini ileri sürdü.

Delegelerin çocuklarına ait özgeçmişlerin WhatsApp üzerinden kendisine gönderildiğini anlatan Yalım, SGK kayıtlarının incelenmesi halinde bu ilişkilerin ortaya çıkacağını iddia etti.

Uşakspor üzerinden usulsüzlük suçlaması

Özkan Yalım, Uşakspor futbolcuları üzerinden belediyede usulsüz maaş sistemi kurulduğunu da öne sürdü. İfadesine göre 24 futbolcudan 10’u belediye çalışanı gibi gösterildi ancak fiilen görev yapmadı.

Bazı futbolcu eşlerinin de belediyeden maaş aldığı iddia edilirken, lunapark işletmecisinden alınan nakit ve çeklerin futbolculara elden ödeme için kullanıldığı öne sürüldü.

Yalım ayrıca bağış paralarının bir kısmını kişisel harcamalarında kullandığını kabul ederek, “Pişmanım, kamu zararını karşılamak istiyorum” dedi.

Belediye araçlarını özel işlerinde kullandığını kabul etti

Eski başkan, belediyeye ait araçların özel işlerinde kullanıldığını da itiraf etti. Ankara ve İzmir’deki evlerindeki eşyaların belediye araçlarıyla taşındığını söyleyen Yalım, resmi araçların aile seyahatlerinde de kullanıldığını belirtti.

VIP araç dönüşümü iddiası gündem oldu

Yalım’ın ifadelerinde en dikkat çeken başlıklardan biri de Mercedes V300 VIP araç iddiası oldu. Yalım, Özgür Özel’in kullandığı aracın VIP dönüşüm masrafının Uşak Belediyesi tarafından ödendiğini ileri sürdü.

Yaklaşık 170 bin Euro artı KDV tutarındaki ödemenin belediyeye ait başka bir aracın dönüşüm faturası içine gizlendiğini iddia eden Yalım, CHP yönetiminin gerçeği sakladığını savundu.

Ebru Yurtuluğ açıklaması

Yalım, Ebru Yurtuluğ ile ilişkisine dair de ifadeler verdi. Belediyede işe alınmasında bu ilişkinin etkili olduğunu belirten eski başkan, birlikte yaşamak amacıyla ortak ev aldıklarını söyledi.

Belediyeye ait özel dokuma halıların ödeme yapılmadan bu eve götürüldüğünü kabul eden Yalım, belediyeye ait bir bilgisayarın da Yurtuluğ’un evinde bulunduğuna ilişkin net hatırlamadığını ifade etti.

Şeker komisyonu ve otel iddiası

İfadede ayrıca CHP’nin şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı kurduğu komisyon çalışmaları sırasında yaşandığı öne sürülen bir otel olayı da yer aldı.

Yalım, Veli Ağbaba’nın kendisinden viski istediğini, ardından bazı PM üyeleriyle birlikte Ağbaba’ya ayrılan odaya geçildiğini anlattı. Daha sonra kendisine “iyi akşamlar” denilerek odadan ayrılmasının istendiğini öne sürdü.