05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Özbekistan’a hareketi öncesi Erdoğan'dan Rusya açıklaması: Karar olumlu

Özbekistan’a hareketi öncesi Erdoğan'dan Rusya açıklaması: Karar olumlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tabi ara buluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu iş ne zaman biter? Bunu söylemek akıl karı değil. Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Devlet başkanları ile görüşerek ikili ilişkilerimizi görüşeceğiz. Türkiye olarak teşkilatın kurumsallaşması ve saygın örgütler arasında yer almasını takdir ediyorum.

Daha öncede ifade ettiğim gibi bu bir lider siyasetidir, gereğini de Sayın Putin ile gerçekleştirdik. Tabi birbirimize olan özgüven olmasa bu görüşmeyi gerçekleştiremezdik. Şuan itibariyle aramızdaki gerek nükleer enerji alanındaki dayanışma gerek bundan sonra Sinop ile ilgili de nükleer enerjide adım. Bunlar birbirimize olan saygıyı da teşvik ediyor, şimdi takipçisiyiz. 

KARABAĞ'DA ERMENİSTAN PROVOKASYONLARI

Ermenistan ile en son Prag'da görüşmeler yaptık ve kendilerine de çok açık ve net şunu söyledik: Siz Azerbaycan ile ilişkileri olumlu istikamette yürütürseniz bizim de sizinle ilişkimiz olumlu istikamette yürüyecek dedik. Henüz bu aşamaya gelindi mi? Gelindi diyemem. Diasporalar aleyhte çalışıyorlar, bu süreci de olumsuz etkiliyor. Ermenistan yönetimi bunu değiştirmelidir. Biz düşman üretmeye değil dost kazanmaya çalışıyoruz. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Bizim tabi ara buluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bunun için bir tarih vermek, bu iş ne zaman biter? Bunu söylemek akıl karı değil. Herson ile ilgili olarak Rusya'nın aldığı karar olumlu bir karar. Temennim odur ki Rusya'ya G20'ye bir katılım olursa orada görüşme imkanımız olacak. Aksi takdirde telefon diplomasisini sürdürmeye devam edeceğiz. Savaşın egemen olduğu bir dünyadan barışın olduğu bir dünyaya geçiş sağlayalım. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *