Asgari ücrette Temmuz zammı beklentisi güçlenirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Türk-İş’i ziyaret etti. Özel, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bu düzen değişmeli" diyerek Meclis'teki tüm partilere çağrıda bulundu: “Emekçinin hakkını birlikte savunalım.”
Yüksek enflasyon ve alım gücündeki dramatik düşüş, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması yönündeki talepleri artırdı. Bu çerçevede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de asgari ücret mücadelesi kapsamında temaslarını sürdürüyor. Son olarak Türk-İş Genel Merkezi’ne yaptığı ziyarette, konfederasyon başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan Özel ve Atalay, emekçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti. Özgür Özel, "Bu düzen değişmeli, asgari ücret Temmuz ayında artırılmalı" diyerek hükümeti ve mevcut ekonomik politikaları sert şekilde eleştirdi. Özel, "Meclis’te grubu bulunan tüm partilere çağrımızı yineliyoruz. Gelin, emekçinin hakkını birlikte savunalım" sözleriyle siyasi birlik çağrısı yaptı
Özgür Özel, "Asgari ücretten etkilenen tüm yapılarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 'emekçiyi enflasyona ezdirmedik' diyen iktidar, bu yıl emekçiyi ezdi. 30 bin liranın altında bir asgari ücret olmamalı dedik, haklı çıktık. TÜİK'in rakamlarına göre 22 bin liranın alım gücü 18 bin liraya düştü" ifadelerini kullandı.
Özel,"Asgari ücret 4 kez zam görmeliydi ama 1 kuruş bile artmadı" diyerek hükümete çağrıda şu şekilde çağrıda bulundu; "Temmuz ara zammı yapılmalı. Meclis'te grubu bulunan tüm partilere çağrımızı yineliyoruz: Emekçinin hakkını savunalım."
Sistemin tamamen değişmesi gerektiğini aktararak; "İleride emeğin iktidarı gelecek. O güne kadar bu halkın dayanacak gücü kalmadı. Biz tüm gücümüzle bu düzenin değişmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
