İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Özgür Özel CHP grup toplantısını Silivri’de yaptı: "İmamoğlu bu davadan çıkacak"

Özgür Özel CHP grup toplantısını Silivri’de yaptı: "İmamoğlu bu davadan çıkacak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davası nedeniyle haftalık grup toplantısını Silivri’de yaptı. Özel, konuşmasında hem dava sürecini hem de hakkında başlatılan soruşturmayı değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği haftalık grup toplantısını bu kez Silivri Dayanışma Çadırı’nda yaptı. Toplantı, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasının Silivri’de görülmesi nedeniyle burada düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında hem dava sürecine hem de mahkeme heyetine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“İmamoğlu bu davadan çıkacak”

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve dava kapsamında yargılanan isimlerin suçsuz olduğunu savundu.

Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza yazılan iddianameye ‘tuğla gibi’ diyorlar. Namusumla kefil olduğum bir şey vardır; Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımız bu ülkenin vicdanında beraat edecektir.”

Özel ayrıca İmamoğlu’nun geleceğine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Ekrem İmamoğlu buradan çıkacak ve bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak.”

Mahkeme heyetine eleştiri

CHP lideri Özel, davaya bakan mahkeme heyetinin tecrübesini de eleştirdi.

Türkiye siyasi tarihinde önemli davalar arasında yer aldığını ifade ettiği sürecin, daha deneyimli bir yargı heyeti tarafından yürütülmesi gerektiğini savunan Özel, mahkeme sürecinde yaşanan diyaloglara da değindi.

Özel, Ekrem İmamoğlu’nun duruşmada söz almak istediğini ve bunun başlangıçta kabul edilmediğini ifade etti.

Özgür Özel, duruşmada İmamoğlu’nun savunmasına da değinerek şunları söyledi:

“Ekrem Başkan konuşacağım dedi. Bugün de konuştu ve tarihe geçecek bir savunma yaptı.”

Soruşturmaya “hodri meydan” yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, mahkeme heyetine yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Özel, bu soruşturmaya kürsüden yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

“Daha kalacağım yere varmadan hakkımda soruşturma açılmış. Neden? Liyakatsiz demişim diye. Hodri meydan. Liyakatliler mi liyakatsizler mi, onu mahkemede görelim.”