İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Özgür Özel'in iddialarına Akın Gürlek'ten sert açıklama: Yasal süreç başlıyor

Özgür Özel'in iddialarına Akın Gürlek'ten sert açıklama: Yasal süreç başlıyor

Özgür Özel’in Akın Gürlek hakkında ortaya attığı mal varlığı iddialarına Gürlek’ten sert yanıt geldi. Taraflar arasında hukuki süreç başlıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı Akın Gürlek’e ait olduğunu iddia ettiği mal varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Turpun Küçüğü” başlıklı toplantıda konuşan Özel, çeşitli taşınmazlar ve satış işlemleri üzerinden toplam değerin 452 milyon TL olduğunu öne sürdü.

Özel, açıklamasında 12 mülkün toplam değerinin 325 milyon TL olduğunu, ayrıca satıldığı belirtilen 4 konutun değerinin ise 126 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti. Bu veriler üzerinden toplam mal varlığının 452 milyon TL olduğunu iddia eden Özel, söz konusu varlıkların kamu görevinden elde edilen gelirle açıklanamayacağını savundu.

Mal varlığı iddialarının detayları paylaşıldı

Basın toplantısında çok sayıda taşınmazın tek tek sıralandığı görüldü. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere farklı illerde konut, villa ve arsa bulunduğu iddia edildi.

Öne çıkan iddialar şu şekilde sıralandı:

İstanbul Kartal’da iki ayrı daire,

Beykoz’da villa,

Avcılar, Tuzla ve farklı bölgelerde konutlar,

Ankara Çankaya ve Beytepe’de çeşitli taşınmazlar,

İzmir Konak’ta birden fazla daire,

Çanakkale Gelibolu’da arsa,

Ayrıca bazı taşınmazların daha sonra satıldığı ve bu satışlardan önemli gelir elde edildiği öne sürüldü. Özel, bu varlıkların toplam değerinin kamu maaşıyla karşılanamayacağını dile getirdi.

Akın Gürlek’ten iddialara sert yanıt

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Özgür Özel’in açıklamalarına yazılı bir yanıt vererek iddiaları reddetti. Gürlek, söz konusu açıklamaların herhangi bir somut delile dayanmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Gürlek açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

İddiaların “hayal ürünü” olduğu,

Tapu kayıtlarında karşılığı bulunmadığı,

Kamuoyuna yönelik bir “algı operasyonu” niteliği taşıdığı,

Ayrıca, kendisinin 20 yılı aşkın süredir devlet görevinde bulunduğunu ve mal varlığı beyanlarının mevzuata uygun şekilde ilgili kurumlara sunulduğunu belirtti.

Yasal süreç başlatılacak

Akın Gürlek, açıklamasının devamında Özgür Özel’e karşı yasal süreç başlatacağını duyurdu. İddiaların iftira niteliği taşıdığını belirten Gürlek, başta manevi tazminat olmak üzere gerekli hukuki adımların atılacağını bildirdi.

Gürlek, iddia sahiplerinin ellerinde belge bulunması halinde bunu siyasi platformlar yerine yargı mercilerine sunmaları gerektiğini ifade etti.