21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Savcılık ifadesinde ortaya çıktı! Saran’a Cebeci ile arasındaki mesajlar soruldu

Savcılık ifadesinde ortaya çıktı! Saran’a Cebeci ile arasındaki mesajlar soruldu

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın, “uyuşturucu” soruşturması kapsamında verdiği savcılık ifadesinde Ela Rümeysa Cebeci ile arasındaki mesajlaşmalar dikkat çekti. Saran, mesajlarda geçen ifadelerin izledikleri filmlerden esinlenilmiş metafor ve şakalardan ibaret olduğunu savunarak, uyuşturucu kullanımı ve yetiştirilmesiyle herhangi bir ilgisinin olmadığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın savcılık ifadesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. İfadede, Saran ile Ela Rümeysa Cebeci arasında geçen mesajlaşmaların içeriği özellikle dikkat çekti.

Savcılıkta Saran’a, Cebeci ile arasında geçen “Bana gelirken ot getirmeyi unutma ama sarılmamış, doğal halde”, “Öyle yok bende”, “E hani ekmiştin” şeklindeki mesajlar soruldu. Saran, bu mesajların izledikleri filmlerde geçen diyaloglardan esinlenilerek yapılan metaforik espriler olduğunu ifade etti. Bu tür konuşmaların aleni şekilde yapılmasının, söz konusu ifadelerin şaka amaçlı olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

“Uyuşturucu yetiştirmekle ilgim yok”

Saran’a ayrıca, Cebeci ile arasında geçen “Ben Escobar mıyım, sen yetiştiriyordun ya” şeklindeki mesajlaşmalar da yöneltildi. Bu mesajların yaklaşık 17-18 ay öncesine ait olduğunu belirten Saran, söz konusu ifadelerin tamamen film repliklerinden kaynaklanan bir şaka olduğunu savundu. Uyuşturucu yetiştirmekle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı.

Evlerde bulunan maddelere açıklama

Saran, İstanbul ve Assos’taki evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen maddelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki evinde cam kavanozda bulunan kalıntıların, kızının kullandığı ilaçların tozları olduğunu belirten Saran, Assos’taki villada bulunan maddelerin ise lavanta, adaçayı ve kahve yakılması sonucu oluşan kalıntılar olduğunu ifade etti.

İlk testlerde bazı maddelerin pozitif çıkmasına ilişkin ise kriminal inceleme sonuçlarının beklenmesi gerektiğini söyleyen Saran, parmak izi incelemesi yapılmasını talep etti. Villada sık sık kalabalık davetler düzenlendiğini, maddelerin kendisinin bulunmadığı bir zamanda başka kişiler tarafından bırakılmış olabileceğini de savunmasına ekledi.

Sadettin Saran, ifadesinin sonunda hakkında yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve masum olduğunu belirtti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *