İstanbul
Kapalı
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Seferihisar Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme! 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

Seferihisar Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme! 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

İzmir'de Seferihisar Belediyesine yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P. ile çeşitli şirket ve kamu görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir aşamaya geçildi. Seferihisar Belediyesine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Soruşturmada 7 kişi adliyeye sevk edildi

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen işlemlerin ardından gözaltındaki şüphelilerden 7'si adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında yakalanan 8 şüpheliden biri olan S.Y.'nin ise sağlık sorunları nedeniyle ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Belediye Başkan Yardımcısı da şüpheliler arasında

Adliyeye sevk edilen isimler arasında Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı İ.G.P. de yer aldı. Bunun yanı sıra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın eşi Nermin Günay, inşaat firması yetkilileri S.B. ve R.K.B., kamu görevlisi Ö.A., şirket yetkilisi R.Ö. ile şirket çalışanı M.C.H. de adliyeye çıkarıldı.

Rüşvet soruşturması sürüyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, belediyedeki bazı işlemler ve iddia edilen rüşvet ilişkileri kapsamında devam ettiği belirtildi. Şüphelilerin savcılık ve mahkeme süreçlerinin ardından haklarında verilecek kararın önümüzdeki saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Gözler adliyeden çıkacak kararda

Kamuoyunda yakından takip edilen soruşturmada, adliyeye sevk edilen şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama ya da adli kontrol talepleriyle mahkemeye çıkarılabilecekleri değerlendiriliyor. Yetkililer soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ve yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtiyor.