Antalya’nın Serik ilçesi Belediye Başkanı Kadir Kumbul’un Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiği bildirildi. İstifa bilgisi, CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kamuoyuna açıklandı.
Açıklamanın sosyal medya üzerinden paylaşıldığı belirtildi.
Kadir Kumbul, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Serik Belediye Başkanı olarak seçilmişti. İstifanın ardından belediye başkanının siyasi geleceğine ilişkin gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.
CHP’den basın açıklaması yapılacak
CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, istifa sürecine ilişkin değerlendirmelerin paylaşılacağı bir basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.
Açıklamada, “Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'un partimizden istifasından dolayı; İl Başkanımız Nail Kamacı, milletvekillerimiz, il ve ilçe yöneticilerimizle birlikte yarın saat 15.00’te Serik Belediye binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.
AK Partili isimlerle fotoğraf paylaşımı gündeme gelmişti
Kadir Kumbul’un daha önce Ankara’da AK Partili isimlerle bir araya geldiği ve bu görüşmelere ilişkin fotoğrafları paylaştığı belirtilmişti. Söz konusu gelişmelerin ardından parti değişimi iddiaları gündeme gelmişti.
Daha önce yapılan açıklamalarda bu iddiaların yalanlandığı ifade edilmişti.
