İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Serpil Güral Cinayeti davasında çocuklar tanık olarak dinlendi: Sanık savunma yaptı

Serpil Güral Cinayeti davasında çocuklar tanık olarak dinlendi: Sanık savunma yaptı

İzmir'de eşi Serpil Güral'ı öldürmekle suçlanan Ahmet Güral'ın yargılandığı davada çiftin çocukları tanık olarak dinlendi. Mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

İzmir'in Menderes ilçesinde eşi Serpil Güral'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ahmet Güral, ilk kez hakim karşısına çıktı.

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ahmet Güral, taraf avukatları, hayatını kaybeden Serpil Güral'ın yakınları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Olay 2025 yılında yaşandı

İddianameye göre olay, 5 Ekim 2025 tarihinde Menderes ilçesi Görece Mahallesi'nde meydana geldi.

Ahmet Güral ile eşi Serpil Güral arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Serpil Güral'ın bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınan Ahmet Güral tutuklanırken, hakkında "Canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Sanık savunma yaptı

Duruşmada söz alan Ahmet Güral, eşinin kendisine boşanmak istediğini belirten bir not bıraktığını ve daha sonra evden ayrıldığını öne sürdü.

Sanık, olay günü yaşanan tartışmayı anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mahkeme heyeti, sanığın ağlaması üzerine duruşmaya kısa süre ara verdi.

Aranın ardından savunmasına devam eden Ahmet Güral, savunmasının kalan kısmını yazılı olarak sunmak istediğini belirtti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti.

Anne şikayetçi oldu

Duruşmada söz alan Serpil Güral'ın annesi Elmas Rodoplu, sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Rodoplu, kızının daha önce boşanmak istediğini dile getirdiğini ve çeşitli tehditlerle karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

Çocuklar tanık olarak dinlendi

Duruşmanın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise çiftin çocuklarının tanık olarak dinlenmesi oldu.

14 yaşındaki B.G., annesinin olaydan yaklaşık bir yıl önce ayrılmak istediğini söylediğini belirterek, olay günü yaşanan tartışmanın ardından yardım çağırmak amacıyla evden çıktığını ifade etti.

10 yaşındaki B.G. ise ağabeyiyle odada ders çalışırken sesleri duyduklarını ve yaşananları gördüğünü söyledi.

Mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi

Duruşmada tarafların beyanlarının ardından Cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu.

Savcılık, sanık Ahmet Güral'ın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti de sanığın tutukluluk halinin sürmesine karar verdi.

Eksik hususların tamamlanmasına hükmeden mahkeme, davayı 30 Eylül tarihine erteledi.

Yargılama süreci devam edecek

Serpil Güral'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili yargılama önümüzdeki aylarda da devam edecek.

Mahkemenin, yeni duruşmada dosyadaki eksiklerin tamamlanmasının ardından tarafların savunma ve taleplerini yeniden değerlendirmesi bekleniyor.