İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Sigara yasağında yeni adım: Çocuk parkları ve sahiller “kırmızı hat” kapsamında!

Sigara yasağında yeni adım: Çocuk parkları ve sahiller “kırmızı hat” kapsamında!

Sigara yasaklarının genişletilmesine yönelik taslakta sona gelindi. Düzenlemede çocuk parkları ve sahillerin “kırmızı hat” kapsamına alınması planlanıyor. Amaç pasif içiciliği azaltmak ve çocukları tütün dumanından korumak. Cezai yaptırımların ayrıntıları bekleniyor.

Sigara kullanımına yönelik yasakların genişletilmesine ilişkin çalışmada sona yaklaşıldığı belirtildi. Hazırlanan taslakta, bazı yarı açık ve açık alanların da kapalı alan statüsüne benzer şekilde değerlendirilmesi ve dumansız alan kapsamının genişletilmesi öngörülüyor.

Çocuk parkları ve sahiller için “kırmızı hat” uygulaması planlanıyor

Haberde yer alan bilgilere göre, yeni düzenlemenin en dikkat çeken başlıklarından biri çocuk parkları ve sahillerin “kırmızı hat” kapsamına alınması oldu. Buna göre, parklar ve plajlarda sigara içilmesine yönelik daha sıkı kuralların uygulanması hedefleniyor.

Düzenlemenin amacı pasif içiciliği azaltmak

Düzenlemenin, toplumsal alanlarda pasif içiciliği azaltmayı ve çocukları tütün dumanından korumayı amaçladığı ifade edildi. Düzenleme kapsamında dumansız alanların kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Uzmanlardan pasif içicilik uyarısı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şebnem Aliyeva, açık alanda içilen sigaranın dumanının çocukları pasif içici hâline getirebileceğini belirtti. Aliyeva, parkta, balkonda ya da yürürken içilen sigara dumanının çevredeki çocukların solunum yoluna ulaşabileceğini, bunun da bazı solunum yolu rahatsızlıklarıyla ilişkilendirildiğini ifade etti.

Cezai yaptırımların ayrıntıları bekleniyor

Çocuk parklarındaki sigara yasağının “kırmızı hat” uygulamasının yürürlüğe girmesiyle daha katı kurallara sahip olacağı belirtildi. Cezai yaptırımlara ilişkin ayrıntıların ise önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *