İstanbul
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Silivri Belediyesi soruşturmasında 11 kişi için tutuklama talebi: İşlemler detaylı incelemeye alındı

Silivri Belediyesi soruşturmasında 11 kişi için tutuklama talebi: İşlemler detaylı incelemeye alındı

Silivri Belediyesi’ne yönelik usulsüzlük soruşturmasında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 11 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda 21,5 milyon liralık kamu zararı iddiası yer aldı.

Silivri Belediyesi’nde bazı iş ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da bulunduğu 11 kişi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolleri için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürülen şüpheliler daha sonra Silivri Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet alma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla tutuklama talebiyle hakimliğe gönderildi.

Soruşturma kapsamında Aşkın Kaynar, Serdar Tuna, Gökhan Tuna, Adem Tuna, İbrahim Kömür, Aykut Batur ve Fatih Yavuz, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “rüşvet alma ve aracılık etme” suçlarından; Yavuz Dirik, “suç işlemek amacıyla örgüte üye olma” ve “suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından; Adem Kalaba ile Nihat Nahit Sarayönü ise “rüşvet verme” suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Diğer 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanması talep edildi.

Soruşturma dosyasında, belediyeye ait tescil harici ve park alanı niteliğindeki bir taşınmazın düşük bedelle satıldığı, bu işlem nedeniyle 21 milyon 522 bin 717 lira kamu zararı oluştuğuna ilişkin bilirkişi tespitine yer verildi.

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, belediyeye personel alımı, işletme devri ve kiralanması, imar ve ruhsat işlemleri, mühürleme uygulamaları, kaçak yapılar, malvarlığı edinimleri ve belediye taşınmazlarının satış süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları araştırılıyor.

Soruşturma kapsamında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “örgüte üye olma”, “rüşvet alma-verme”, “irtikap”, “nüfuz ticareti”, “görevi kötüye kullanma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “imar kirliliğine neden olma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamaları yöneltiliyor.

Daha önce gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yavuz, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Aykut Batur, Özel Kalem Müdürü Aşkın Kaynar, eski CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür ile belediye çalışanları ve çeşitli şirket temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında Silivri Belediyesi binasında da arama yapılmış, çeşitli belge ve materyallere el konulmuştu.