İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4461 %0.23
56,2866 %-0.18
6.904,36 %-0.66
79.489,84 %-1.87
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Silivri'deki gemi kazasında kaptanların ifadesi: "Onlar bize çarptı"

Silivri'deki gemi kazasında kaptanların ifadesi: "Onlar bize çarptı"

Silivri'deki gemi kazasında tutuklanan ALSU'nun kaptanlarının ifadeleri ortaya çıktı. Ahmet Erarslan ve Murat Evciman kaza anını anlattı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Silivri açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından tutuklanan ALSU gemisinin 1'inci kaptanı Ahmet Erarslan ile 3'üncü kaptanı Murat Evciman'ın hakimlik ifadeleri ortaya çıktı. Evciman, Tuğberk İmamoğlu isimli geminin yaklaşık 500 metre mesafe kaldığında rotasını ALSU'nun üzerine çevirdiğini ve telsizle uyarıda bulunduğunu söyledi. Erarslan ise kazanın ardından Tuğberk İmamoğlu gemisinin ışıklarını bir süre gördüğünü, daha sonra geminin radardan da kaybolduğunu anlattı.

Silivri'deki Gemi Kazasında 2 Kaptan Tutuklandı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gemi kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ALSU isimli geminin 1'inci kaptanı Ahmet Erarslan ile 3'üncü kaptanı Murat Evciman gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Erarslan ve Evciman'ın tutuklanmasına karar verildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan iki kaptanın hakimlikte verdikleri ifadelerde kaza anına ilişkin anlattıkları ortaya çıktı.

Murat Evciman Kaza Anını Anlattı

ALSU gemisinin 3'üncü kaptanı Murat Evciman, ifadesinde iki gemi arasındaki mesafenin yaklaşık 500 metreye kadar düştüğünü söyledi.

Evciman, bu sırada Tuğberk İmamoğlu isimli geminin birden sancağa yöneldiğini ve rotasını ALSU'nun üzerine doğru çevirdiğini belirtti.

Gelişme üzerine telsizden diğer gemiye seslendiğini anlatan Evciman, "Tuğberk İmamoğlu, üstüme doğru geliyorsun, gelme" şeklinde uyarıda bulunduğunu söyledi.

Evciman: Üzerime Doğru Gelmeye Devam Etti

Murat Evciman, telsizden yaptığı uyarının ardından Tuğberk İmamoğlu isimli geminin sancak yapmayı sürdürdüğünü ve ALSU'ya doğru gelmeye devam ettiğini ifade etti.

Evciman, kazanın meydana gelişine ilişkin ifadesinde, Tuğberk İmamoğlu isimli geminin görev yaptığı ALSU gemisine çarptığını söyledi.

Ahmet Erarslan: Kaza Sırasında İstirahatteydim

ALSU gemisinin 1'inci kaptanı Ahmet Erarslan da hakimlikte verdiği ifadede olay günü Türk bayraklı ALSU isimli geminin 1'inci kaptanı olarak görev yaptığını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce gemiye katıldığını söyleyen Erarslan, kazanın meydana geldiği saatlerde istirahatte olduğunu ifade etti.

Kaza sırasında 3'üncü kaptan Murat Evciman'ın görev başında bulunduğunu aktaran Erarslan, bu nedenle söz konusu zaman diliminde geminin sevk ve idaresinden Evciman'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Erarslan ayrıca kazanın meydana geldiği sırada ALSU gemisinin yüksüz olduğunu belirtti.

"Çarpıştık" Seslerini Duydu

Ahmet Erarslan, kaza anında bir "yaslama sesi" duyduğunu söyledi. Ardından güverte reisi Süleyman Eker'in "Çarpıştık, çarpıştık" diye bağırdığını duyduğunu belirten Erarslan, bunun üzerine hemen yukarı çıktığını anlattı.

Köprü üstüne ulaştığında burada 2'nci kaptan Barış Hazar ile 3'üncü kaptan Murat Evciman'ın bulunduğunu belirten Erarslan, ne olduğunu sorduğunda kendisine "Çarpıştık" yanıtının verildiğini söyledi.

"Yaklaşık 1-2 Dakika İçerisinde Gemi Kayboldu"

Erarslan, köprü üstüne çıktığı sırada Tuğberk İmamoğlu isimli gemiyi ALSU'nun sancak kıç omuzluğunda gördüğünü belirtti. Geminin ışıklarının yandığını söyleyen Erarslan, iki gemi arasındaki mesafenin o sırada yaklaşık 300 metre olduğunu ifade etti.

Bulunduğu gemiyle sola dönüşe geçtiğini anlatan Erarslan, yaklaşık 2-3 dakika boyunca Tuğberk İmamoğlu gemisinin ışıklarını görmeye devam ettiğini söyledi.

Dönüşün tamamlanmasına yakın diğer geminin ışıklarının tamamen kaybolduğunu belirten Erarslan, ALSU'nun dönüşünün yaklaşık 5 dakika sürdüğünü ifade etti.

Tuğberk İmamoğlu Radarda da Görünmedi

Tuğberk İmamoğlu isimli geminin ışıklarının kaybolmasının ardından radardan geminin konumuna baktığını anlatan Ahmet Erarslan, yaklaşık 1-2 dakika içerisinde geminin kaybolduğunu ve artık radarda da görünmediğini söyledi.

Erarslan, bunun üzerine Sektör Marmara ile irtibata geçerek meydana gelen durumu bildirdiğini ifade etti.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ALSU gemisinin 1'inci kaptanı Ahmet Erarslan ile 3'üncü kaptanı Murat Evciman tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.