Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde meydana gelen çığ felaketi, bir ailenin hayatını tehlikeye attı. Kar yığınlarının altında kalan evde mahsur kalan 5 kişilik aile, jandarma ve AFAD ekiplerinin üstün gayretleriyle sağ salim kurtarıldı. Olayda can kaybı yaşanmaması, büyük bir faciayı önlemiş oldu.
Kar Altında Kalan Aile Güvenli Bölgeye Tahliye Edildi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede, akşam saatlerinde evin üzerine çığ düşmesi sonucu aile bireyleri içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine hızla harekete geçen jandarma, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri, zorlu hava şartlarına rağmen olay yerine ulaştı. Gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu aile kısa sürede evden çıkarılarak güvenli bir noktaya tahliye edildi.
Karla Mücadele Devam Ediyor, Şarampole Devrilen Araç Hâlâ Kar Altında
Çığın etkisiyle bölgede bir araç da şarampole devrildi ve kar altında kayboldu. Yetkililer, olayda can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Karla mücadele ekipleri, hem kapanan yolları açmak hem de kaybolan aracı bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
