05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Sivil memurlar içtimaya alınmayacak

Sivil memurlar içtimaya alınmayacak

KDK'nin girişimleri sonucunda, askeriyede görev yapan sivil memurların içtimaya alınmaması kararlaştırıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) girişimleri sonucunda,  askeriyede görev yapan sivil memurların içtimaya alınmamasına karar verildi.

KDK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyarbakır'da Lojistik Destek Komutanlığında sivil teknisyen olarak çalışan memur, her sabah saat 08.00'de askerlerle sivil memurların da içtimaya alındığını belirterek, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Sivil memur başvurusunda, sivillerin, silahlı bir birlikte, henüz eğitimine yeni başlamış askerlerin arasında, her türlü kazaya mahal verebilecek şekilde alışık olmadığı komutlarla hareket edilmek zorunda bırakılmasının mağduriyetler yaşanmasına sebep olduğunu vurguladı.

Anayasanın 49. maddesinde yer alan "devletin çalışanlarını koruması" hükmüne aykırı hareket edildiğini savunan başvuru sahibi, sivil memurların sabah içtimasına katılmasının zorunlu olmasının önlenmesini talep etti.

"Rahat, hazır ol, sıra açıl, kolunu uzat, hizaya gel" gibi emirleri yerine getirmenin veya bunun işaret ettiği hareketleri öğrenmenin mesleklerine katkı sunmadığını, bu hareketlerin özellikle kadın ve yaşlı memurlar için küçük düşürücü olduğunu belirten sivil memur, KDK'den tavsiye kararı çıkarmasını istedi.

Sivil memurun ücretsiz avukatlığını yapan ombudsmanlık, şikayeti işleme alıp Milli Savunma Bakanlığı ile yazışarak durumu iletti.

Bakanlıktan KDK'ye gelen cevabi yazıda, uygulamanın sonlandırıldığı ve sivil memurların artık içtimaya katılmadığı belirtildi.

KDK'nin girişimleri sonucunda askeriyede görev yapan sivil memurların içtimaya alınmaması kararlaştırılarak, mağduriyetler sonlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *