İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Somaliland, Mahmud’un iddialarını reddetti: 'Askeri üs ve Filistinliler iddiası asılsız'

Somaliland, Mahmud’un iddialarını reddetti: 'Askeri üs ve Filistinliler iddiası asılsız'

Somaliland Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un yaptığı açıklamalara sert bir yanıt vererek, yabancı askeri üsler kurulacağı ve Filistinlilerin Somaliland'e yerleştirileceği yönündeki iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Somaliland Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un yaptığı açıklamalara sert bir yanıt vererek, yabancı askeri üsler kurulacağı ve Filistinlilerin Somaliland'e yerleştirileceği yönündeki iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu duyurdu.

Amerikan merkezli sosyal medya platformu X üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Somali liderinin iddialarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu ifade edildi. Somaliland'in iç işlerine dair hiçbir dış plan ya da gizli anlaşmanın bulunmadığı vurgulanırken, bölgenin egemenliği, güvenliği ve istikrarının öncelik olduğu belirtildi.

“Somaliland, uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ediyor”

Açıklamada, Somaliland’in barış, istikrar ve uluslararası hukuk ilkelerine bağlı şekilde politikalarını yürütmeye devam edeceği belirtildi. Somali Cumhurbaşkanı Mahmud’un açıklamalarının ise yalnızca spekülasyondan ibaret olduğu ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere, İsrail 26 Aralık 2025’te Somaliland’i bağımsız devlet olarak tanıdığını açıklamıştı. Bu kararla birlikte Somaliland’i tanıyan ilk ve tek ülke İsrail olmuştu. Ancak Somali yönetimi, Somaliland’i kendi ülkesinin ayrılmaz bir parçası olarak görmeye devam ediyor.