İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5287 %0.11
55,7948 %0.27
6.669,44 %0.52
81.909,82 %0.81
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM stanbul'da elektrik kesintisi ne zaman bitecek ve bugün BEDAŞ AYEDAŞ hangi ilçelerde elektrikler kesildi?

stanbul'da elektrik kesintisi ne zaman bitecek ve bugün BEDAŞ AYEDAŞ hangi ilçelerde elektrikler kesildi?

İstanbul'un iki yakasında sabah saatlerinde başlayan trafo bakımı ve kablo yenileme çalışmaları yüzünden pek çok ilçede şalterler indi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) ile İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım (AYEDAŞ) ekipleri, hem fırtına kaynaklı arızaları gidermek hem de planlı yatırım takvimini tamamlamak üzere sahaya çıktı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Evden çalışanların ve esnafın sabahtan beri sorguladığı İstanbul elektrik kesintisi listesi, Avrupa ve Anadolu yakasındaki yirmiyi aşkın ilçeyi kapsıyor. Karanlıkta kalan mahallelerde telefonlar ALO 186 hattına kilitlendi. Sabah 09.00 itibarıyla kesilen enerji yüzünden kombiler ve iş yeri sistemleri devre dışı kaldı.

Saha ekiplerinin direk ve trafo merkezlerindeki mesaisi öğleden sonra da sürüyor. Vatandaşlar şimdi İstanbul'da elektrik kesintisi ne zaman bitecek ve saat kaçta gelecek konusundaki mahalle bazlı tabloya bakıyor.

İstanbul'da elektrik kesintisi ne zaman bitecek ve saat kaçta gelecek?

İstanbul'da elektrik kesintisi birçok ilçede akşam saat 17.00 ile 18.00 arasında bitecek ve çalışmaların tamamlandığı mahallelere kademeli olarak saat 16.30'dan itibaren elektrik gelecek. BEDAŞ ve AYEDAŞ tarafından açıklanan resmi bültene göre en geç enerji verilecek bölge saat 18.00 ile Üsküdar ilçesi olacak.

Bazı mahallelerde ise şalterler daha erken kaldırılıyor. Çalışmanın erken bittiği sokaklara ilan edilen saati beklemeden akım verilirken, BEDAŞ Avrupa Yakası kesinti bölgeleri ile Anadolu Yakası saatleri şöyle sıralandı:

Dağıtım Şirketi ve İlçeKesinti Yaşanan Mahalle ve SokaklarElektriklerin Geleceği Saat
BEDAŞ - AvcılarMehterçeşme, Cumhuriyet, Cihangir, YakupluSaat 17.00
BEDAŞ - GaziosmanpaşaKarlıtepe, Silahtarağa, Pazariçi, Uğur MumcuSaat 17.00 (Güzeltepe 16.30)
BEDAŞ - Esenler100. Yıl, Davutpaşa ve Mimar SinanSaat 17.00
BEDAŞ - Bakırköy ve BüyükçekmeceOsmaniye Mahallesi / 19 Mayıs MahallesiSaat 17.00
AYEDAŞ - ÜsküdarAziz Mahmut Efendi, Doğancılar, UncularSaat 18.00
AYEDAŞ - KadıköyRıhtım ve Damga çevresiSaat 17.45
AYEDAŞ - Kartal ve AtaşehirOrhangazi, Acar / Barbaros, Mimar SinanSaat 17.00

BEDAŞ Avrupa Yakası kesinti bölgeleri

Avrupa Yakası'nda en geniş kapsamlı çalışma Avcılar, Gaziosmanpaşa ve Esenler hattında yürütülüyor. Avcılar'da Mehterçeşme, Cumhuriyet ve Cihangir mahalleleri ile Esenler'deki 100. Yıl ve Davutpaşa mahallelerinde sabah 09.00'da başlayan kesintiler akşam 17.00'de sona erecek.

Gaziosmanpaşa'nın Güzeltepe Mahallesi'ne saat 16.30'da, Karlıtepe ve Silahtarağa mahallelerine ise 17.00'de enerji verilecek. Bakırköy Osmaniye, Büyükçekmece 19 Mayıs ve Arnavutköy Hadımköy mahallelerinde de saat 17.00 itibarıyla lambalar yanacak; diğer taraftan AYEDAŞ Anadolu Yakası ve ALO 186 arıza sorgulama ekranında da akşam saatleri işaret edildi.

AYEDAŞ Anadolu Yakası ve ALO 186 arıza sorgulama

Anadolu Yakası'nda oturanlar için kesinti süresi akşam mesai bitimine kadar uzanıyor. Kadıköy Rıhtım çevresinde saat 17.45'te, Üsküdar Doğancılar ve Aziz Mahmut Efendi sokaklarında ise saat 18.00'de şebekeye yeniden voltaj verilecek.

Kartal ve Ataşehir'deki planlı bakım bölgelerinde ise enerji akışı saat 17.00'de normale dönecek. Kendi sokağındaki anlık arıza durumunu öğrenmek isteyen aboneler, ALO 186 Elektrik Arıza hattını arayarak ya da BEDAŞ ve AYEDAŞ internet sitelerine abone numaralarını girerek tam saati görebiliyor.