İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Sultanbeyli’deki yangında dikkat çeken detay: 2 şüpheli tutuklandı

Sultanbeyli’deki yangında dikkat çeken detay: 2 şüpheli tutuklandı

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi’nde yaklaşık 3 dönümlük ormanlık alanda çıkan yangının ardından yürütülen soruşturmada iki şüpheli gözaltına alındı. Dron destekli çalışmayla yakalanan zanlılar, "6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet" suçundan tutuklandı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Battalgazi Mahallesi’ndeki ormanlık bölgede çıkan yangının ardından çalışma başlattı. Dron desteğiyle yürütülen incelemelerde, yaklaşık 3 dönümlük alandaki yangınla bağlantılı oldukları belirlenen A.K. (23) ve R.C. (24) takibe alındı.

ŞÜPHELİLER KAÇARKEN YAKALANDI

Ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucunda şüphelilerden biri olay yerinde yakalandı. Diğer şüpheli ise bölgeden uzaklaşarak kaçmaya çalıştığı sırada ekipler tarafından gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, zanlılar hakkında 26 Haziran’da "ormana giriş yasağı" kapsamında idari işlem uygulandığı da belirlendi. Bu detay, şüphelilerin emniyetteki sorguları sırasında ortaya çıkarıldı.

ORMAN KANUNU'NA MUHALEFETTEN TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.K. ve R.C. daha sonra adliyeye gönderildi. İki şüpheli, "6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet" suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.