05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Trump'tan Musk'a gözdağı! Sınır dışı mı edecek?

Trump'tan Musk'a gözdağı! Sınır dışı mı edecek?

ABD Başkanı Trump, Elon Musk'ın vergi indirimine karşı eleştirilerini yanıtladı ve Musk'ın elektrikli araç sektörü üzerindeki gücünü kaybetme riski olduğunu belirtti. Musk, yeni bir siyasi parti kurma tehdidinde bulunarak Cumhuriyetçilere eleştirilerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, vergi indirimi yasa tasarısını eleştiren Elon Musk’ın elektrikli araç sektöründeki hakimiyetini kaybettiğini ve daha fazlasını kaybedebileceğini söyledi. Trump, Musk’ın sınır dışı edilip edilmeyeceği sorusuna ise “Bilmiyorum, buna bakmamız gerekecek” dedi.

Musk’a Teşvik Uyarısı

Trump, Musk’ın elektrikli araçlara yönelik desteğin kesilmesine karşı çıktığını ve bu yüzden üzgün olduğunu belirtti. Trump, DOGE adlı Hükümet Verimliliği Departmanı’nın Musk’ın şirketlerine sağlanan teşvikleri geri çekebileceğini söyledi.

Yeni Parti Çıkışı

Elon Musk, yasa tasarısının geçmesi halinde “Amerika Partisi” adlı yeni bir siyasi parti kurabileceğini duyurarak Cumhuriyetçilere sert eleştiriler yöneltmişti. İkili arasındaki gerilim tırmanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *