Kuzey Afrika'nın Akdeniz kıyısındaki ülkesi Tunus, son yılların en şiddetli sel felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Bugün etkili olan yoğun yağışlar, özellikle başkent Tunus ve çevresindeki vilayetlerde hayatı felç etti. Yaşanan felakette, Munestir vilayetine bağlı Meknin kentinde 2 vatandaş hayatını kaybetti. Vatandaşlara yapılan tüm uyarılara rağmen yağışın yarattığı tehlike büyük boyutlara ulaştı.
Eğitim ve Ulaşım Durdu, Büyükelçilikler Kapatıldı
Tunus genelinde şiddetli hava koşulları nedeniyle 24 vilayetten 11’inde eğitim tüm kademelerde askıya alındı. Sel felaketinin etkisiyle başkent Tunus’ta metro ve banliyö tren seferleri durdurulurken, otobüs hatlarının bir kısmı iptal edildi, bazı güzergâhlar da geçici olarak değiştirildi.
Tunuslu Yetkililerden Kritik Uyarı: “Vadilerden Uzak Durun”
Tunus Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilisi Halil el-Meşri, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve özellikle vadilerden geçmemeleri gerektiğini vurguladı.
