Basketbol BKT Avrupa Kupası çeyrek finalinde Türk Telekom Basketbol Takımı, İsrail temsilcisi Hapoel Midtown Jerusalem’i 91-90 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Karşılaşma Belgrad’daki Ranko Zeravica Salonu’nda oynandı. Mücadelede son anlara kadar süren çekişme, son saniyede gelen üç sayılık basketle sonuçlandı.
İlk periyotta üstünlük Hapoel Midtown’da
Maça etkili başlayan Hapoel Midtown Jerusalem, ilk 7 dakikayı 6-0 önde geçti. Türk Telekom, USHER’ın sayılarıyla oyunda kalmaya çalışsa da İsrail temsilcisi JARED HARPER’in etkili performansıyla ilk periyodu 25-19 önde tamamladı.
Devreye farkla girildi
İkinci periyotta TRIFUNOVIC’in öne çıktığı Türk Telekom, farkı kapatmaya çalıştı. Ancak dış atışlarda etkili olan Hapoel Midtown Jerusalem, soyunma odasına 50-46 üstün girdi.
Üçüncü periyotta denge korunamadı
Üçüncü çeyrekte hücumda ritim bulmakta zorlanan Ankara temsilcisi, dış atışlarda düşük yüzdeyle oynadı ve top kayıpları yaptı. ALLMAN ve SMITH’in sayılarıyla skorda kalmayı başaran Türk Telekom, son periyoda 67-63 geride girdi.
Son periyotta geri dönüş
Son çeyreğin ilk bölümünde peş peşe sayılar bulan Türk Telekom, farkı eriterek skoru 77-76 lehine çevirdi. Mücadelenin son bölümünde ALLMAN ve SMITH’in sayı ve asist katkılarıyla oyunun kontrolünü eline alan başkent ekibi, karşılaşmayı 91-90 kazandı.
Yarı finalde rakip bekleniyor
Bu sonuçla yarı finale yükselen Türk Telekom, yarı finalde Cosea ile JL eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.
Maçın öne çıkan isimleri
Türk Telekom’da ALLMAN ve SMITH 25’er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. TRIFUNOVIC 17, USHER 11 sayıyla mücadele etti.
Hapoel Midtown Jerusalem’de ise HARPER 29 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, WILEY 16 sayıyla takımına katkı sağladı.
Karşılaşmanın detayları
Müsabakayı RAIN PEERANDI, MICHELE ROSSI ve FRANKO GRACIN hakem üçlüsü yönetti. Periyot skorları 25-19, 50-46, 67-63 ve 91-90 şeklinde oluştu.
Hapoel Midtown Jerusalem’de HARPER, karşılaşmanın son bölümünde beş faulle oyun dışında kaldı.
