03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM 20 Askerimizin şehit olduğu kazanın ardından Yunanistan’dan skandal paylaşım!

20 Askerimizin şehit olduğu kazanın ardından Yunanistan’dan skandal paylaşım!

Gürcistan’da düşen Türk askeri uçağında 20 Mehmetçiğin şehit olduğu acı olayın ardından Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin yaptığı paylaşım kamuoyunda büyük tepki çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının 11 Kasım’da Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşmesi sonucu 20 asker şehit olmuştu. Türkiye bu acı kaybın yasını tutarken, Yunanistan’dan gelen bir sosyal medya paylaşımı infiale yol açtı.

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin resmi sosyal medya hesabından, düşen uçakla aynı model olan C-130 tipi askeri uçaklara ait görseller “Günün Fotoğrafları” başlığıyla paylaşıldı. Görsellerin altına “#C130 #C27 #SuperPuma” etiketleri eklendi.

Zamanlama Tepki Çekti

Paylaşım, Türkiye’de şehitler için cenaze hazırlıklarının yapıldığı ve naşların Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü süreçte yapıldı. Yunan Hava Kuvvetleri’nin, bu paylaşımı şehit haberlerinin gündemde olduğu bir gündeyayımlaması, hem sosyal medyada hem de ulusal basında sert eleştiriler aldı.

Öte yandan, düşen uçağın enkazında yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında son şehidin naaşı da bulunmuş, tüm şehit cenazeleri A400M tipi "Koca Yusuf" uçağı ile Ankara’ya getirilmişti. Adli işlemlerin ardından cenazelerin memleketlerine uğurlanması planlanıyor.

"Kara kutuya ulaşıldı, inceleme sürüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, kazanın ardından başlatılan teknik incelemeler kapsamında uçağın kara kutusuna ulaşıldığını belirtmişti. Erdoğan, ayrıca “Şehitlerimizin 19’unun naaşına ulaşıldı, son naaş için çalışmalar sürüyor.” demişti. Son şehidin de bulunmasıyla birlikte tüm şehitlerin kimlik tespiti ve defin hazırlıkları sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *