İstanbul
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM "Türkiye'yi kim yönetsin?" anketi! İkinci sıradaki tercih, araştırmaya damga vurdu

"Türkiye'yi kim yönetsin?" anketi! İkinci sıradaki tercih, araştırmaya damga vurdu

ASAL Araştırma’nın 27-29 Ocak 2026 tarihli çalışmasında “Türkiye’yi kim yönetsin?” sorusuna Recep Tayyip Erdoğan yüzde 23,2 ile ilk sırada yer aldı. “Hiçbiri” yanıtı yüzde 19,9 ile ikinci oldu. Mansur Yavaş yüzde 14,0, Ekrem İmamoğlu yüzde 11,3 çıktı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık’ın 27-29 Ocak 2026 tarihlerinde 26 ilde gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmasının sonuçları paylaşıldı. 2 bin 200 katılımcıyla yapılan çalışmada, açık uçlu olarak “Türkiye’yi kimin yönetmesini istersiniz?” sorusu yöneltildi.

Erdoğan ilk sırada yer aldı

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 23,2 ile ilk sırada yer aldı. Erdoğan’ı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 14,0 ile izledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 11,3 oranında tercih edildi.

“Hiçbiri” yanıtı ikinci sıraya yerleşti

Araştırmada “Hiçbiri” yanıtını verenlerin oranı yüzde 19,9 olarak kaydedildi ve bu seçenek ikinci sırada yer aldı. “Diğer” yanıtı yüzde 3,5 olurken “Fikrim yok/Cevap yok” yanıtı yüzde 3,0 olarak belirtildi.

Diğer isimlerin oranları açıklandı

Ankette yer alan diğer isimler ve oranlar şöyle sıralandı: Selahattin Demirtaş yüzde 6,0, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 5,9, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 3,7, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yüzde 3,3, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yüzde 2,4, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu yüzde 2,0, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yüzde 1,8.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *