25 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Ümit Özdağ: '2026 Cumhuriyet tarihinin en zor yılı olacak, bir an önce seçim yapılmalı'

Ümit Özdağ: '2026 Cumhuriyet tarihinin en zor yılı olacak, bir an önce seçim yapılmalı'

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Edirne’de düzenlenen Millet Toplantısı kapsamında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Edirne’de düzenlenen Millet Toplantısı kapsamında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin hem güvenlik hem de ekonomik krizlerle karşı karşıya olduğunu belirten Özdağ, 2026 yılı içerisinde erken genel seçim yapılmasının ülkenin hayrına olacağını söyledi.

"İkinci bir terörle müzakere süreci, yeni anayasa çalışmaları, ekonomik kriz ve çevremizdeki savaşlar... Tüm bunlar 2026'nın, Cumhuriyet tarihimizin en zor yılı olacağını gösteriyor. Türkiye için en hayırlısı, sandığın bir an önce milletin önüne konmasıdır."

"Ekonomik kriz derinleşiyor, sosyal yardımlar artıyor çünkü toplum fakirleşiyor"

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirten Özdağ, Türkiye’de artık asgari ücretin bir başlangıç değil, standart ücret haline geldiğini ifade etti. 2026 bütçesinde yer alan 2,8 trilyon TL bütçe açığı ve aynı miktarda faiz ödemesi olduğuna dikkat çekerek, hükümetin üretim yerine kâğıt üzerinden vergi topladığını vurguladı.

"Bir ülkede adalet ve eğitim çökerse, ekonomi de çöker. Bugün Türkiye’de olan budur. AK Parti'nin ekonomi yönetimi, üretimi değil rantı ve borcu büyütmüştür."

"Uyuşturucu baronları terör örgütleriyle iş birliği içinde"

Uyuşturucuya karşı verilen mücadelede hedefin sadece kullanıcılar değil, büyük baronlar olması gerektiğini ifade eden Özdağ, PKK’nın narko-terör yapısına dikkat çekti. Özellikle Lice'de DEM Parti'nin düzenlediği uyuşturucu karşıtı yürüyüşe sert tepki gösterdi:

"Bu, tecavüzcü birinin 'ahlak derneği' kurmasına benziyor. PKK uyuşturucu trafiğini yönetiyor, gençlerimizi zehirliyor. ABD bile bunu itiraf etmişken, içeride bu yapıya meşruiyet kazandırmak isteyenler var."

"Şeyh Said'e hain dedim, dava açıldı"

Konuşmasında geçmişte hakkında açılan bir davaya da değinen Özdağ, Şeyh Said’e 'vatan haini' demesi nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi:

"Bu milletin düşmanlarını övmeyeceğiz, hainlere hain demekten de vazgeçmeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal'in askeriyiz. Cumhuriyet Savcılığı varsa, bu Şeyh Said gibi hainlerin bastırılması sayesinde olmuştur."

"S-400'ler neden kullanılmıyor?"

Son günlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerine düşen insansız hava araçlarına da değinen Özdağ, Türkiye'nin hava savunma sisteminde ciddi zafiyetler olduğunu savundu. S-400’lerin hâlâ aktif olarak devreye alınmamasını eleştirdi:

"S-400’ler neden evde üstüne dantel örtülen televizyon gibi bekletiliyor? Neden dünyaya ‘kullanıyoruz’ demiyorsunuz?"

"CHP, ikinci çözüm süreci masasında yer almamalıydı"

Zafer Partisi lideri, DEM Parti'nin de destek verdiği Terörsüz Türkiye Komisyonu hakkında da eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bu konuda görüştüğünü belirten Özdağ, CHP'nin masadan kalkması gerektiğini söyledi:

"Bu komisyon, çok uluslu bir federasyon yaratmak isteyenlerin masasıdır. CHP, kurucu parti olarak bu oyunun parçası olmamalıydı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *