İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Umre krizi çözüldü! Mağdur vatandaşlar Türkiye’ye getirildi

Umre krizi çözüldü! Mağdur vatandaşlar Türkiye’ye getirildi

Umreye giden yüzlerce vatandaş, tur şirketinin iflası nedeniyle mağdur oldu ancak devletin devreye girmesiyle Türkiye’ye getirildi. Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar sonucunda ilk kafile yurda güvenle ulaştı.

Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden yüzlerce Türk vatandaşı, anlaştıkları tur şirketinin ödeme yapmaması ve iflas etmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadı. Otellerden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalan ve dönüş bileti bulunmayan vatandaşlar için başlatılan yoğun diplomatik ve siyasi girişimler sonuç verdi. İlk kafile Türkiye’ye ulaştı.

Devlet Devreye Girdi, Kriz Aşıldı

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci’nin girişimleriyle 177 kişilik ilk grup, Türk Hava Yolları uçağıyla gece saatlerinde İstanbul’a getirildi. Havalimanında vatandaşları karanfillerle karşılayan İnci, sürecin zorlu geçtiğini belirterek, “Yüzlerce vatandaşımız mağdur oldu. Bu sorunu çözmek için büyük bir çaba harcadık” dedi.

Erdoğan’ın Talimatı Süreci Hızlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan desteğiyle sürecin hızlandığını vurgulayan İnci, şu ifadeleri kullandı:
“600’e yakın vatandaşımız umre ziyareti sırasında mağdur edildi. Tur şirketinin iflası sonrası ciddi sıkıntılar yaşandı. Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızı yurt dışında bırakmazdı, nitekim öyle de oldu. Onun liderliğiyle vatandaşlarımızı yurda getiriyoruz.”

İnci ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’na teşekkür ederek diğer kafilelerin de kısa sürede getirileceğini belirtti.

“Cumhurbaşkanımız Araya Girdi”

Umreden dönen Mehmet Zeyneloğlu ise yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı:
“İlk 10 gün her şey yolundaydı. Sonra firmamızın iflas ettiğini öğrendik ve otelden çıkarılacağımız söylendi. Panik yaşadık. Kendi cebimizden ödeme yaparak kalmaya devam ettik. Dönüşte bilet bulamadık. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız ve milletvekilimiz araya girdi, biletlerimiz alındı ve ülkemize döndük.”

Bazı vatandaşların Medine’ye geçemediğini ve bir süre sokakta kaldığını belirten Zeyneloğlu, daha sonra tekrar otellere yerleştirildiklerini ifade etti.