İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme: Cem Adrian adli kontrolle serbest bırakıldı

Uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme: Cem Adrian adli kontrolle serbest bırakıldı

Cem Adrian, İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında ifade verdi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında ifade veren şarkıcı Cem Adrian, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü bildirildi.

Soruşturmanın, “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da kullanmak”, “fuhşa teşvik veya aracılık etmek” ve “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak” suçlarına ilişkin olduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunduğu ve yurt dışında olduğu tespit edilen Cem Adrian’ın, İstanbul Adliyesi’nde ifade verdiği öğrenildi. İfade işlemlerinin ardından Adrian hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Sanatçının, “imza atmak” şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi. İstanbul’da 17, il dışında 1 ve yurt dışında 6 olmak üzere toplam 24 şüpheliye yönelik çalışma yürütüldü.

Operasyonlarda 19 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde Beşiktaş’ın Bebek, Kuruçeşme ve Etiler semtlerinde bulunan bazı restoran ve eğlence mekanlarında arama gerçekleştirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden 11’i tutuklama, 8’i ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, şüpheliler Mustafa Eyüp Çelik, Mehmet Can Çelik, Cansel Ayanoğlu, Büşranur Çakır, Deniz Metin Yüksel, Ali Yaşar Koz, Elif Karaarslan ve Leha Ahsen Alkan’ın tutuklanmasına karar verdi.

Şüpheliler Gizem Melissa Alagöz, Oğuz Sarıpınar, Özlem Parlu, Cem Mirap, Samet Demirok, Onur Yükçü, Aleyna Bozok, Özgür Gökçe, Fikret Aydoğdu, İrem Şişman ve Mustafa Aksakallı hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi.