İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Vakti geldi dedi duyurdu! Bomba altın ve gümüş yorumu: Çok hızlı olacak

Vakti geldi dedi duyurdu! Bomba altın ve gümüş yorumu: Çok hızlı olacak

Finans analisti İslam Memiş, gümüşte son dönemde görülen geri çekilmelerin kalıcı olmadığını belirterek yatırımcıların panik yapmaması gerektiğini söyledi. Memiş, mevcut fiyat aralıklarının sona ereceğini ve gümüşte hızlı yükselişler beklediğini ifade etti.

Gümüş piyasasında yılın ilk aylarında görülen sert hareketlerin ardından mart ayında yön arayışı sürerken, finans analisti İslam Memiş’ten dikkat çeken değerlendirmeler geldi. Memiş, gümüşte yaşanan geri çekilmelerin kalıcı olmadığını belirterek bu seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Gümüş yılı rekorlarla karşıladı

Gümüş, 2026 yılına güçlü bir başlangıç yaptı. Ocak ayında 121 dolar seviyesine kadar çıkan gümüş, daha sonra dalgalı bir seyir izledi. Haftayı 69,80 dolar seviyesinden kapatan gümüşte, mart ayı boyunca yön arayışı öne çıktı.

İslam Memiş’ten yatırımcılara panik yapmayın çağrısı

YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan finans analisti İslam Memiş, gümüş yatırımcılarına panik yapmamaları yönünde çağrıda bulundu. Memiş, 2026 yılının manipülasyonların ve güçlü psikolojinin öne çıktığı bir yıl olduğunu belirterek, gümüşte görülen geri çekilmelerin kalıcı olmadığını söyledi.

Gram ve ons gümüşte haftalık kapanış seviyeleri paylaşıldı

Memiş, gram gümüşün haftayı 99,59 lira seviyesinden tamamladığını açıkladı. Ons gümüşün ise haftalık kapanışını 69,71 dolar seviyesinde gerçekleştirdiğini belirtti. Bu veriler üzerinden değerlendirme yapan Memiş, mevcut seviyelerin geçici olduğunu ifade etti.

Satın alma zamanı vurgusu yaptı

Daha önce de gümüş için satın alma zamanının geldiğini dile getirdiğini hatırlatan Memiş, bu görüşünü koruduğunu açıkladı. Gümüşteki mevcut fiyatlamanın uzun süre devam etmeyeceğini belirten Memiş, yatırımcıların bu süreci dikkatle takip etmesi gerektiğini kaydetti.

Mevcut fiyat aralıklarının kalıcı olmayacağını söyledi

Memiş, gram gümüşte 90 ile 100 lira bandının, ons gümüşte ise 60 ile 70 dolar aralığının kalıcı olmayacağını belirtti. Bu seviyelerin ardından yeni bir fiyat hareketi görülebileceğini dile getiren Memiş, piyasalarda yeni bir sürecin başlayabileceğine işaret etti.

Hızlı yükseliş beklentisini paylaştı

Gümüşte bundan sonraki süreçte hızlı yükselişler beklediğini ifade eden Memiş, yatırımcıların yeni trend başlangıcına hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Açıklamalarında, piyasalardaki mevcut görünümün kısa vadeli dalgalanmalardan ibaret olduğunu vurguladı.