Gazeteci Veyis Ateş’in “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ile “uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak” suçlarından yargılandığı davada tahliyesine karar verildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.
Veyis Ateş Hakim Karşısına Çıktı
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veyis Ateş ile avukatları katıldı. Kimlik tespiti sırasında Ateş, emekli gazeteci olduğunu ve aylık gelirinin 40-50 bin lira arasında bulunduğunu beyan etti.
AA’nın haberine göre Ateş, savunmasında savcılık tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve söz konusu suçların hiçbirini işlemediğini söyledi.
Soruşturma sırasında kendisine yöneltilen bütün sorulara cevap verdiğini belirten Ateş, Adli Tıp Kurumunda verdiği uyuşturucu testinde uyuşturucu kullanmadığının tespit edildiğini öne sürdü.
Ateş Suçlamaları Reddetti
İlk ifadesinin ardından serbest bırakıldığını anlatan Ateş, hayatına devam ettiği dönemde soruşturma kapsamında birçok kişinin tutuklandığını söyledi. Ateş, bu süreç içerisinde delilleri yok etmek amacıyla kimseyle görüşmediğini ifade etti.
Yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunduğunu belirten Ateş, uyuşturucu madde kullanımına yer temin ettiği öne sürülen evin kendisine ait olmadığını aktardı.
Ateş ayrıca kullanmadığı bir maddeyi başka bir kişiye temin etmesinin düşünülemeyeceğini savundu. Gazetecilik yaptığı yıllarda uyuşturucu madde kullanımının zararlarını konu alan haberler hazırladığını da söyledi.
Mehmet Akif Ersoy’un İfadesinden Bahsetti
Veyis Ateş, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un kendisinin tutuklandığını öğrendikten sonra verdiği etkin pişmanlık ifadesinde kendisinden bahsettiğini söyledi.
Ateş, Ersoy’un ifadesinde kendisini uyuşturucu kullanmaya başlatmakla suçladığını aktardı ve bu suçlamayı kabul etmedi.
Silivri Cezaevi’nde avukat görüşü sırasında Ersoy ile karşılaştığını belirten Ateş, Ersoy’un kendisinden özür dileyerek helallik istediğini öne sürdü. Ateş’in anlatımına göre Ersoy, bu şekilde ifade vermemesi halinde başka bir davaya dahil edileceğini söyledi.
Ateş, söz konusu görüşmeye avukatı Kerem A.’nın da tanık olduğunu ifade etti.
Savcı Tutukluluğun Devamını Talep Etti
Ateş, Mehmet Akif Ersoy’un aleyhine tanıklık eden kişilere etki edip etmediğinin araştırılması gerektiğini savundu. Diğer tanıkların birçoğunun da Ersoy’un etkisi altında kaldığını ileri süren Ateş, iddianamede ifadelerine yer verilen mağdurların beyanlarını kabul etmediğini belirtti.
Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı ise aleyhe tanık beyanlarını, suçun katalog suçlar arasında bulunmasını ve delillerin henüz toplanmamış olmasını gerekçe gösterdi.
Savcı, tutuklama kararının ölçülü olduğunu belirterek Veyis Ateş’in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Mahkemeden Veyis Ateş’e Tahliye Kararı
Tanık ifadelerine ilişkin yeniden savunması sorulan Ateş, aleyhindeki tanık beyanlarını kabul etmediğini tekrarladı.
Savunmaların ve savcılık görüşünün ardından ara kararını açıklayan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Veyis Ateş’in tahliyesine karar verdi.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesi amacıyla duruşmayı 27 Ekim’e erteledi.
