Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası valilikler ve kaymakamlıklar, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü için eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu.
Ayrıca kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personeller ile küçük çocuğu olan anneler de idari izinli sayılacak.
Tatil Olan İller Açıklandı
Valiliklerden yapılan resmi açıklamalara göre, 31 Aralık Çarşamba günü okulların tatil edildiği iller şöyle sıralandı:
Kahramanmaraş
Bitlis
Batman
Gaziantep
Siirt
Şırnak
Bolu
Karabük
Diyarbakır
Kırşehir
Malatya
Kayseri
Sivas
Mardin
Aksaray
Elazığ
Artvin (Merkez ile Borçka, Murgul, Şavşat ve Ardanuç ilçeleri)
Adıyaman
Şanlıurfa
Van
Tunceli
Düzce
Kilis
Ordu (Akkuş ilçesi)
Niğde
Kastamonu (İl merkezi ,Ağlı, Azdavay, Şenpazar, Seydiler, Araç, Küre, Daday, Pınarbaşı.
İl merkezi ile Devrekani, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Çatalzeytin, Bozkurt, Cide ve İhsangazi ilçelerinde ise yarın taşımalı eğitim yapılamayacak.)
Muş
Yozgat (Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan ve Çandır)
Kamu Personeline İdari İzin
Tatil kararlarının yanında kamu kurumlarında çalışan; Hamile personeller, engelli bireyler, kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar, kreş ve anaokulunda çocuğu olan kadın memurlar idari izinli sayılacak. 24 saat esasına göre çalışan sağlık ve güvenlik personeli ise birim amirlerinin inisiyatifiyle görev yapmaya devam edecek.
