Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna yansıyan mesajına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağıralioğlu, Öcalan’dan herhangi bir siyasi mesaj beklemediklerini belirterek, “Duyulacak bir söz varsa bu ancak yıllardır yaşanan acılar için bir özür olmalıdır” dedi.
Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ağıralioğlu, sürecin başından bu yana “Terörsüz Türkiye’ye evet, teröristlerle müzakereye hayır” tutumunu benimsediklerini ifade etti.
“Birlik ve beraberliği önceleyen siyaset”
Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin siyaset anlayışına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Partisinin geçmişteki kavgaları ve ayrımcılığı değil, birlik ve beraberliği merkeze aldığını dile getiren Ağıralioğlu, “Anahtar Parti düne değil yarına inananların partisidir” ifadelerini kullandı.
“Laik-dindar tartışmasını kaldıramayız”
Basın toplantısında güncel tartışmalara da değinen Ağıralioğlu, “Kabe’de Hacılar” ilahisi üzerinden yürüyen laik-dindar tartışmalarına işaret etti. Seçim sürecine girildiğini belirten Ağıralioğlu, “Memlekette her seçimi bir çatışmayla atlatıyoruz. Bu seçimde de bir laik-dindar tartışmasını kaldıramayız. Türkiye’nin sorunlarını çözecek ciddi siyasete ihtiyaç var” dedi.
Ağıralioğlu, açıklamalarının ardından CHP’den istifa eden Merve Kır Müftüoğlu’na parti rozetini taktı.
