Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'i bıçakla yaralayan 52 yaşındaki Seydi Ahmet Keleş, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emniyette verdiği ifadede, yaklaşık bir ay önce CHP Oğuzeli İlçe Başkanı olduğunu belirtti. Keleş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesinin ardından yönetimin feshedildiğini ve bunun üzerine Yeni Parti'ye geçtiğini kaydetti.

"ATAMANI BEN GETİRTECEĞİM"
CHP'den Gaziantep Milletvekili seçilen Melih Meriç'in de Yeni Parti'ye katıldığını söyleyen Keleş, Meriç ile Oğuzeli ilçesinde bir çay ocağında baş başa görüştüğünü aktardı.

Keleş, bu görüşmede kendisine, "Vekilimiz benimle Oğuzeli ilçesinde bir çay ocağında yalnız başımıza görüştüğümüzde bana 'sen seçilmiş bir kişisin, ben de geçtim, sen de yeni kurulan Yeni Parti'ye gel, bizimle birlikte ilçe başkanı olarak devam et, atamanı ben getirteceğim' demişti ancak bugüne kadar başkanlık atamam yapılmadı. Ben atama beklediğim süreçte alkollü olarak araç kullanmak suçundan ve geçmiş tarihteki farklı bir olaydan dolayı 2 günlüğüne cezaevine girip çıktım. Bu tarihte halen ilçe başkanı belli değildi ve ben atanmamı bekliyordum." dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra Oğuzeli İlçe Başkanlığına başka bir kişinin getirileceğini öğrendiğini belirten Keleş, Meriç'i telefonla aradığını ve atamayla ilgili kendisine soru yönelttiğini söyledi. Keleş, bu görüşmeyi, "Vekilimiz Melih Meriç'i arayarak kendisine bu durumun doğru olup olmadığını sorduğumda, bana 'ben senin işini yapacağım, merak etme bekle' dedi ve görüşmemiz sonlandı." sözleriyle anlattı.

Keleş, ertesi gün Yeni Parti Gaziantep İl Başkanı ile telefonda görüştüğünü ve Oğuzeli İlçe Başkanlığına yapılan atama nedeniyle tartışma yaşadıklarını ifade etti. Ardından Meriç'in kendisini aradığını belirten Keleş, şunları söyledi:
"Bu olaydan 5-10 dakika kadar sonra Melih Meriç vekilimiz beni telefonla aradı ve bana 'sen benim atadığım il başkanıyla nasıl böyle küfürlü konuşursun, sen nasıl münakaşaya girersin, yanına geleceğim' diye küfürlü konuştu. Bu görüşmeden bir gün sonra Oğuzeli ilçesine farklı bir şahıs, Yeni Parti'den ilçe başkanı olarak atandı."

OLAYDAN ÖNCEKİ GÖRÜŞMELERİNİ ANLATTI
Atamadan bir gün sonra Meriç'in kendisini yeniden aradığını ve kendisine mutlaka bir görev vereceğini söylediğini aktaran Keleş, bu telefon görüşmesinin olumlu şekilde sona erdiğini belirtti. Keleş, ertesi gün WhatsApp üzerinden Meriç'e mesaj gönderdiğini, Meriç'in de kendisini arayarak "Gaziantep'e geldiğimde uğrarım" dediğini ifade etti.

Bu görüşmenin ardından olay gününe kadar Meriç ile herhangi bir iletişiminin olmadığını söyleyen Keleş, dün saat 14.00 sıralarında evinde alkol aldığını belirtti. Olaydan yaklaşık 15-20 dakika önce Meriç'in kendisini aradığını ve konum göndermesini istediğini söyleyen Keleş, telefon görüşmesinde küfür edildiğini öne sürdü.
Keleş, kısa süre sonra Meriç'in yeniden arayarak sitenin önüne geldiğini söylediğini aktararak, "Yaklaşık 5-6 dakika kadar sonra beni aradı ve 'Aşağıya in, sitenin önündeyim' dedi. Ben de kendisinin tavırlı konuşmalarından ve koruması, kendisine ait silahı olduğundan dolayı bir anlık korku ve panikle evde bulunan meyve bıçağı diye tabir edilen sarı saplı bıçağı pantolonumun arka cebine koyarak aşağıya indim." dedi.

"ELİMDEKİ BIÇAKLA KENDİMİ KORUMAK AMAÇLI KENDİSİNE DOĞRU BIÇAĞI SAVURDUM"
Sitenin girişinde Meriç ile karşılaştığını belirten Keleş, milletvekilinin kendisine "sen benim arkamdan nasıl konuşuyorsun" diyerek küfür ettiğini iddia etti. Keleş, Meriç'i sakinleştirmeye çalıştığını ancak tartışmanın devam ettiğini söyledi.
Meriç'in kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne süren Keleş, "Bu sırada eliyle yumruk yaparak bana vurdu, yumruğu boynuma geldi, ben tam olarak hatırlamamakla birlikte ya yere düştüm ya da geriye doğru tökezledim. Bu sırada ben belimde bulunan meyve bıçağını çıkarttım ve 'vekilim çık git buradan' dedim." ifadelerini kullandı.

Meriç'in kendisine bir kez daha vurduğunu ve bu sırada yere düştüğünü anlatan Keleş, olayın devamını şöyle aktardı:
"Hatta kendisi de tökezleyerek yere düştü, bu sırada ayağa kalktım ve elimdeki bıçağı kendisine göstererek korkutmak ve evimin önünden gitmesini sağlamak için etrafta bulunan vatandaşlara seslenerek 'bakın bu şahıs bana vuruyor, bana küfür ediyor, gitmiyor, gelin gönderin' diye çevredekilerden yardım istedim ancak bu sırada vekil bana küfür ederek, üzerime gelmeye ve yine vurmaya devam etti ve tam da bu sırada elini beline attığını fark ettim. Silahının belinde olup olmadığını bilmiyorum, görmedim. Ben de bu sırada elimdeki bıçakla kendimi korumak amaçlı kendisine doğru bıçağı savurdum.

Bu sırada ben bıçağın kendisine isabet edip etmediğini dahi anlamadım, birkaç saniye sonra gömleğinde kan lekelerini görünce yaralandığını fark ettim. Bunun üzerine yanından uzaklaşarak 5-10 adım ilerledim, kendisi bu sırada ayakta ve üzerime doğru geliyordu. Ben biraz daha ilerleyince orada bulunan kaldırım kenarına oturduğunu gördüm. Ben çevredeki şahıslara 'Allah için şuradan bir ambulans çağırın, vekilimi hastaneye götürün' dedim ve ben de ikametime doğru yürümeye başladım. Durumunun çok ağır olduğunu düşünmediğimden ve beni silahıyla vurabileceğinin korkusuyla ikametime doğru yürümeye başladım."
Keleş, olayın ardından pişman olduğunu ifade ederek, "Ben kimseyi öldürmeye teşebbüs etmedim. Amacım kendimi korumaktı, öldürmek isteseydim durum farklı olurdu. Bunun dışında bir amacım yoktu." dedi.

NE OLMUŞTU?
Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, dün merkez Şahinbey ilçesine bağlı Akkent Mahallesi'nde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Meriç, burada ameliyata alınmıştı.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Seydi Ahmet Keleş ile oğlu Hakan Keleş gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanırken, diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

