İstanbul’da kamuoyunun yakından takip ettiği “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Engin, paylaşımında “Türkün hafızası kuvvetli olmalı, dostu düşmanı tanımalıdır” ifadesine yer verdi. Ardından Yılmaz Güney hakkında değerlendirmelerde bulundu ve “çocuklarınıza izletmeyin” çağrısı yaptı.
Paylaşımda yer alan ifadeler
Yavuz Engin’in paylaşımında Yılmaz Güney’e yönelik olarak “hakim katili”, “terörist zihniyete sahip”, “devlet düşmanı” ve “vatansız” ifadeleri kullanıldı. Paylaşım, kısa sürede sosyal medyada geniş etkileşim aldı.
Duruşmadaki sözleri daha önce dikkat çekmişti
Yavuz Engin, “Yenidoğan Çetesi” davası kapsamında görülen duruşmada sanıkların kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini belirtmişti. Engin’in duruşmada söylediği “16 mermim, bir canım var; güçleri yetiyorsa gelip alsınlar” sözleri de kamuoyunda geniş yer bulmuştu.
Yavuz Engin’in eğitim ve meslek geçmişi
Haberde yer alan bilgilere göre Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bolu’da, lise eğitimini Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı ve 2013 yılında mezun oldu.
Mesleki kariyerine savcı adayı olarak başladı
Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayan Engin, 2014 yılında savcı adayı olarak mesleğe adım attı. İlk görev yerinin Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı olduğu aktarıldı. Engin’in kariyeri boyunca kamuoyunun takip ettiği bazı dosyalarda görev aldığı, bunlar arasında “Yenidoğan” dosyasının da bulunduğu kaydedildi.
